|
24 hazirana doğru

10. yıl marşında “demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan” mısraı vardır.. kurtalan demiryolu.. adana-bağdat demiryolu, mekke-medine demiryolu, karabük-zonguldak demiryolu, ankara-erzurum demiryolu, ankara-adana demiryolu, istanbul-ankara demiryolu.. bu yollar, abdülhamid ve meşrutiyet devirlerinin eseridir..

fakat bu demiryolu hatlarını tamamlayan ara demiryolları ve bilhassa (hızlı tren demiryolları) ak parti iktidarının eseridir..

1960’tan sonra tarihe gömülen tramvayların yeniden diriltilip iki kıt’aya yayılan büyük istanbul şehrinin dört tarafına, en azından iki tarafına boydan boya uzatılması; ak partinin hizmet hanesine kayıtlıdır..

tavşantepe (pendik)- kadıköy hattına en az 20 istasyonluk bir metro zinciri döşenmesi, bu iktidarın muazzam ve muhteşem bir başka hizmetidir.. 20 istasyonun iniş-çıkış merdivenleri, dikine ve derinliğine mütemadiyen hareket eden asansörleri, elektrikle işleyen demiryolu tertibatı, bu modern ulaştırma tesislerinin hayranlık uyandıran parçalarıdır..

devletimiz terörün her türlüsü ile başa çıkmakta hiçbir zaman acze düşmemiştir..

zaman zaman iktidar ve muhalefet arasında sert münakaşalar cereyan etse de, hassas konularda, milli birliğin gerektirdiği ahvalde beraberliğimizi sağlamaya muvaffak olabiliyoruz.. buna şükretmek lazımdır..

2002 yıllarında kişi başına düşen milli gelir iyimser bir tahminle 3-4 bin tl iken bugün 10 bin tl’ye çıktığını maliye ve istatistik hesapları göstermektedir..

istanbul’da, 30-40 sene evvel otobüs ve troleybüs durakları, derme çatma tahtalardan ve tenekelerden yapılmış döküntü parçalarından ibaret olmuştur.. istanbul’un şimdiki yolları, otobüs ve otomobil yolları, tramvay yolları ve durakları sağlam metallerden ve tel örgülerden, temiz beton ve bordur parçalarından yapılmıştır..

gelelim, hükümetin ve devletin dar gelirlilere, muhtaçlara, şu veya bu vesile ile sağladığı yardım ve ödemelerin mütemadiyen gündemde tutulmasına;

gelelim, üç buçuk milyon suriye göçmenine sağladığı hüsnükabul ve yardım faaliyetine;

tekrar gelelim, bazı asya ve afrika memleketlerinin bir kısım zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına, okul ve hastane gibi tesislerinin yapılmasına;

bunlar da bir hayırlı hizmettir.. islami, vicdani, insani, mükellefiyetler cümlesindendir.. anaya babaya akrabaya müminlere muhtaçlara hamiyetperver davranacaksınız kendi canibinizde aç ve açıkta olan varsa, bunlardan sonra diğerlerine el uzatacaksınız.. devletimiz bu hususta da elinden gelen yardımseverliği göstermekten geri kalmamıştır..

gelelim, devlet ve hükümetin, iş aleminde sermaye darlığı çekenlere verdiği teşvik kredilerine, karşılıksız yardımlara, tarım ve hayvancılıkta çalışacaklara gösterdiği kolaylıklara.. bu kolaylıklar, iyi niyetli olan iş adamlarına, işsiz kalanlara can simidi gibi etkiler icra etmektedir..

***

24 haziran seçimleri milletimizin kararını ortaya çıkaracaktır..

ak parti iktidarı 15-16 senedir memleketi idare ediyor; bakanlıkların, ekonomik, kültürel, teknik ve teknoloji sahalarında, kesimlerinde, çok çeşitli devlet ve hükümet kurumlarında 15 senedir tecrübe kazandı.. en azından bu kuruluşların zayıf ve kuvvetli taraflarını, ihtiyaçlarını tanımış ve kavramış bulunmaktadır..

bir iktidar değişikliğinde yeni gelenlerin hükümet kurumlarını tanımak, öğrenmek için en az üç dört senelik bir gayret ve çalışmaya mecbur kalacaklarına şüphe yoktur..

ortadoğu’nun bu karışık ve buhranlı günlerinde bir iktidar değişikliği akıl kârı mıdır, değil midir, milletimizin bu noktayı da dikkate almaktan uzak durmayacağına bir şüphe bulunmasa gerektir..

#AK Parti
6 yıl önce
24 hazirana doğru
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak