|
İçişleri Bakanı’nın ehliyeti

pendik kahvehanelerinden birine girdim.. yanında boş sandalye bulunan bir masaya oturdum.. masada 60-70 yaşlarında bir şahıs var.. şivesinden anladım ki bir karadenizlidir.. yani rizeli.. hoş sohbet bir adam olduğunu anladım.. oturur oturmaz konuşmaya başladı.. hoş geldiniz.. ne içersiniz dedi.. rizeli şivesini dinlemeyi öteden beri severim.. hem dinlerim hem de gülerim.. laz türkülerine bayılırım.. dereden tepeden, günün olaylarından konuşmaya başladık.. haberlerden, kıştan, yağmurdan ve soğuktan..

yaşlılıktan şikayet etti:

“gençlik elde bir kuş idi uçurdum tutamadım.. pirlik elde bir kumaş idi, gezdirdim satamadım..”

Laf arasında: “gönül ne kahve ister, ne kahvehane.. gönül ahbap ister kahve bahane”den sonra bir de takdirname söyledi: “şimdiki reisicumhur dirayetli adamdır..” devam etti.. “aynı dirayet, içişleri bakanı’nda da var.. asayişi mükemmel sağlıyor.. nerde bir sıkıntı var.. nerde deprem olmuş nerede bir kaza var.. içişleri başkanı orada hazır ve nazırdır.. üç gün beş gün, sıkıntı yok oluncaya kadar bir yere gitmiyor..’’

düşündüm ki:

bu milletin efradı, basiret sahibidir.. gerçekleri.. hizmetleri.. liyakat sahiplerini tanıyacak, takdir edecek, bağrına basacak olgunluk ve güçtedir.. muktedir evladının kadrini daima bilmektedir..

içişleri bakanımızın çalışkanlığı ve dinamizmi; asayişi sağlarken aldığı, aldırdığı tedbirlerin zamanında ve yerinde uygulanması, eksiksiz takip edilmesi, başarısını sağlayan unsurlardır..

sayın bakanın, ekrandan verilen konuşmalarından anlıyoruz ki, ülkemizde devlet otoritesine başkaldıran asi tipler, içişleri bakanlığının ciddi ve şuurlu icraatıyla etkisiz hale getirilmektedir..

sık sık televizyon kanallarından yayınlanan bu konuşmalarda sergilediği hassasiyet ve titizlik, vazifesini nasıl benimsediğini göstermektedir..

basın mensupları tarafından sorulan sorulara cevap verirken hangi ayrıntının açıklanması gerektiğini, hangisinin kapalı bırakılması icap ettiğini o kadar isabetle tayin etmektedir ki, vatandaş bu şuurlu hareketi, takdirkârlık ve memnuniyet duyguları içinde seyretmektedir..

sayın içişleri bakanını vazifesinde gösterdiği bu başarıdan ötürü tebrik etmek bir vecibe olsa gerektir..

#Pendik
#Bakan
#Televizyon
4 yıl önce
İçişleri Bakanı’nın ehliyeti
Gözdağı türküsü!
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…