|
33. haftada 34. başkan 43. puan

Ankara''daki maçta ilginç bir durum oldu. Rakamların sihri Galatasaraylının yüzünü güldürdü. Gençlerbirliği, bir şans golüyle öne geçti. İlk yarı bitiyordu ki İstanbul''dan bir Ünal Aysal golü geldi ve Galatasaray ''1''lik beraberlik'' içinde soyunma odasına gitti. Sezonun bitişine denk gelen bu günlerde Galatasaray ligde umduğunu bulamazken okulun Tevfik Fikret Salonu''ndaki başkanlık seçiminde yeni başkanıyla yarınlara umutla yöneldi.

Galatasaray, ligin 33. haftasında 34. Başkanı Ünal Aysal''ı coşkuyla alkışladı. Bu mutluluk maçın ikinci devresi başında Culio''nun ayağından muhteşem bir aşırtma golle pekişince Galatasaray Ankara''dan galibiyetle döndü.

Değişik bir kadro

Bülent Ünder kalede ve forvette değişiklik yaptı. Ufuk 1 numara olurken takımı atağa kaldıracak isimler de Emre Çolak, Yekta ve Culio olarak seçilmişti. Bu üçlü etkin oyunuyla takıma çabukluk kazandırırken rakibi durdurmada da başarılıydı. Çabuk ataklarda bilhassa ikinci yarı Galatasaray göze hoş gelen bir futbol oynadı. Kazım''ın ilk goldeki yere sağlam basan ayaklarından çıkan ortayı Kewell''ın kafası gole çevirdi. Aynı Kewel''ın ikinci yarı Kazım''ın kendi sahasından alıp rakip on sekize kadar taşıdığı topa müdahalesi böyle bir futbolcunun akıl düzeyine yakışmadı. Hakem ofsayti çaldığında Kewell''ın ekrana yansıyan mimikleri bu pişmanlığı açık seçik anlatıyordu zaten.

Gençlerbirliği bu arzulu ve çok gol kaçıran Galatasaray karşısında orta saha mücadelesinden öte gidemedi. Kazandığı goller şanslı bir gününde olduğunu gösteriyordu. Jedinak, Yasin, Emre Aygün ve Hurşut''un çabaları üç puana yetmedi. 84''te Jedinak''ın oyundan atılması Galatasaray''a bir imkan daha tanıdı. Gençler oyuncu değişikliği ile skoru korumaya çalıştı ama başaramadı. Galatasaray''ın kazanma arzusu Kazım''ın ayağından onu bu sıkıntılı sezonda 43 puana taşıdı. Bu golde Gençlerbirliği kalecisinin tutabileceği topu elinden kaçırması da Galatasaray''ın şansıydı.

Sarı-kırmızılılar 33. haftada Ankara''dan 34. başkanı ve 43. puanıyla dönüyor.

Ve de yeni umutlarla…

13 yıl önce
33. haftada 34. başkan 43. puan
Savaş türküsü
EYT'li olmayanlar
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm