|
Böyle mükemmel tesisler görmedim!

İstanbul belediyelerine lafım yok ama geçende Trabzon''a gittim gördüklerim beni büyüledi… Sekiz ayda öyle spor tesisleri yapılmış ki hayret ettim. Analar dokuz ayda ne aslanlar doğuruyor biliyorum lakin Trabzon sekiz ayda; ikiz değil, üçüz değil tam yediz doğurmuş!... Helal olsun vallahi…

Birbirinden güzel tam yedi spor tesisi gezdim. Hem de nasıl tesisler. Anlatmakla bitmez meğer ki görüle. Dahası var; Of''ta, Araklı''da, Arsin''de de inanılmaz tesislere imza atmış GSGM. Gurur duydum.

Spor Bakanı Faruk Özak ve GSGM''nin başarılı müdürü Yunus Akgül''ün nazik davetiyle bir medya ordusu ve de sanatçılarla Trabzon''a gittik. Güneşli bir havada gözümüz gönlümüz açıldı. Nereye baksan dev bir tesis. Ön ayak olanlara, emeği geçenlere binlerce teşekkür.

İşte hizmet budur.!

Hay elleriniz dert görmesin. Bir an, çocuk olup Trabzon''da hayata başlamak istedim.

AVRUPA GENÇLİK OLİMPİZMİ İÇİN

23-30 Temmuz arası yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları''nda Trabzon tam 49 ülkeye ev sahipliği yapacak. Trabzon kendini dünyaya tanıtacak. Bu tesisler dünya gençliğine hizmet verecek. Oyunların amblemi de; Hamsi!...

Olimpiyat''ın Genel Koordinatörü Nihat Doker bütün tesisleri tek tek bizlere tanıtırken her seferinde sözünü şu cümlelerle bitirdi;

Başka soru sormak isteyen var mı?

Topluluktan hiç ses çıkmadı.

Sonunda dayanamadım şöyle dedim;

O kadar güzel işler yapılmış ki görenin dili tutuluyor. Soru soran da olmuyor.

Gerçekten hepimizin dili tutuldu.

YÜZME HAVUZU DEĞİL DENİZ!

Bir yüzme havuzu gördüm ki Avrupa''ya fark atar. Tam on kulvarlı, 4 atlama kuleli… Üstü açılır kapanır. Denizin hemen kenarında… Ya içindeki bölümler. 1.400 seyirci kapasiteli bu kapalı mekan eksiksiz bir spor kompleksi. Gören komplekse kapılıyor.

Yan yana dizilmiş tam 11 tane açık hava tenis sahası olan bir başka kompleks daha… Yanında 4.500 seyirci kapasiteli kort da nazar boncuğu sanki… Wimbledon çırak kalır desem yalan değil.

7.500 seyirci kapasiteli basketbol salonu da görülmeğe değer. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel''le Harun Erdenay hemen ceketleri fora edip başladılar üçlük atmaya… Hani yani… Burası da inanın, üçlükten aşağısını kurtarmaz!

Ya atletizm sahası?

Bir yanı yamaç öte yanı deniz olan Trabzon''da düz alan bulmak mümkün değilken GSGM buraya ne tesisler yapmış. Helal olsun.

Daha Trabzon stadının yapımı için doldurulmakta olan denizden de bahsetmedim…

Gidin ve görün.

23 Temmuz''da Trabzon''a koşun… Yerinizi önceden ayırtın yoksa açıkta kalırsınız. 4.000 misafir geliyor yurt dışından. 2.350 yatak kapasiteli Olimpiyat Köyü de görülmeğe değer. Misafir sporcular orada kalacak. Yarışmalar sonrası da tesis Trabzon Teknik Üniversitesi''nin hizmetine verilecek.

Hay ömrüne bereket hükümet!

Böylesi görülmedi.

13 yıl önce
Böyle mükemmel tesisler görmedim!
ABD’nin Irak şablonu..
15 Temmuz’dan beri şahit olduklarımız, kayda geçirdiklerimiz (2)
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar