|
Yasa ne emrediyorsa o!

Temiz Kramponlar operasyonunda her kafadan bir ses çıkıyor. Görüşülen davayı etkilememek için susmak gerek'' diyenler kaçak güreşenlerdir. Bal gibi fikrini açıklayabilirsin. Zaten Bay Savcı kamuoyu bilgilensin diye delilleri açıklamış. Görüntüler, ifadeler medyada kol geziyor. Bilinmeyen bir şey yok ki. Ne için susuyorsun Hıncal Uluç! O zaman asli görevine dön, git mankenlerin jüri üyesi ol!...

Kanun açık seçik belli;

Bir kulübün başkanı, yöneticisi şike olayına karışır da bu suçu sabit görülürse o kulüp küme düşürülür. Suç işleyenler de 5-12 yıl arası hapis yer.

Bunu ben demiyorum yasa diyor.

Yasa ne derse o!

TFF resen karar vermeli

TFF''nin hala bu işi Kulüpler Birliği Vakfı''na götürmesini de anlamış değilim. TFF''nin iradesi mi geçerli, kulüpler mi TFF''yi yönlendirecek?

Böyle diye diye bu hallere düştük.

Herkes nalıncı keseri gibi kendine yonttu.

TFF bir iradedir; kararı o verir, uygulamayı o yapar.

Fenerbahçe''nin küme düşmesini kimse istemez! O kulüp köklü bir kulüp, Türkiye''nin medar-ı iftiharı ama onu yönetenler bunları yapmaya çekinmiyor mu? Koskoca Fenerbahçe böyle mi yönetilmeli diye önce Fenerbahçeliler ayağa kalkmalı!

Şampiyonluk bir yıl, Fenerbahçe''nin geçmişi bir asırlık asalet. Kimsenin ona gölge düşürmeğe hakkı yok!

Aziz Yıldırım''a da Allah şifa versin. Kanımı istesin kanımı vereyim o başka mevzu ancak şu da unutulmamalı ki; bu şike olaylarında başka renklere gönül vermişlerin de ruh sağlığı, beden sağlığı bozuldu. Kamuoyu yıllardır bu dertlerle üzüldü. Onlara da yazık değil mi?

Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin böyle bir işe bulaşmış oldukları henüz kesinlik kazanmadı. Umarım da kazanmaz ama eldeki verilere göre TFF''nin bir karar vermesi gerekir. Zaman yok!

UEFA topa girmez

ama bizi taca atabilir!

UEFA da var bu işin içinde. Oradan gelen üstü örtülü öneriler de işin doğrusunun yapılması yönünde. Örnekleri var.

Benim de gönlüm Fenerbahçe''nin düşmemesinden yana ama gönül ferman dinlemiyor. Ferman Meclis''ten çıkıyor. Meclisin kararı da kesin. Kanun olmuş.

Şimdi deniyor ki; düşme olmasın!

Tamam olmasın ama bunun için de yeni bir Meclis kararı gerek. Keşke tez elden değiştirilebilse ya da keşke bu kadar yılın ayıbı bu yasayla yok edilmeye çalışılmasaydı. Ama tavı geçti. O zaman bütün bunlar düşünülmeliydi. Şimdi çok geç, karar verilmiş bir kere.

Bunları yazmak da olayı etkileme değil ki.

TFF yürürlükte olan kanundan farklı bir uygulama yapamaz.

Yaparsa ne olur?

UEFA kaya gibi dikilir karşımıza.

O zaman bütün takımlarımızın da geleceğine tesir eden bir karar çıkabilir.

Ya UEFA; ''Yanlış uygulamalarınız var, Türkiye''yi üç yıl uluslararası müsabakalardan men ettim'' derse ne yaparız?

Bir takım için bütün takımlar yanmaz mı?

TFF''nin sağlıklı bir karar alması için hepimizin sağduyulu davranmamız bir mecburiyettir.

Riva kongresi

Galatasaray''da bu cumartesi önemli bir kongre var. Ünal Aysal yönetimi, genel kuruldan başta Riva arazisi olmak üzere borçlanma ve hisse senedi satışları konusunda yetki verilmesini isteyecek.

Durum vahim deniyor.

Muhalefet de ayakta!

Ünal Aysal göreve gelirken ''başarı, başarı, başarı'' sözü vermişti.

Galatasaray''da başarının gelmesi için önce sevgi birliği gerek. Ünal Aysal bunu hala sağlayamadı. Küskünler var. Camia içinde birlik yok. Kimse kimseyi aradığı vakit bulamıyor. İletişim sıfır! Ünal Aysal ortada yok! Diğer yöneticiler konuşmuyor. Fatih Terim''in arkasına gizlenen bir yönetim oluştu. Sanki bilgi aktarımından korkuluyor. Galatasaray''da ters kutuplar var. Bunlar kavuşturulmalı. Böyle giderse gelecek günlerde başlar çok ağrıyacak. Dediğim dedik tarzı ve kendi içinde suskun bir uyuşmazlıkla süren yönetim var.

Galatasaray bu değil!

Böyle bir yönetim şimdi icazet istiyor.

Bugüne kadar susanlar kongrede ve sonrasında çok konuşacak.

Riva hakkında çok garip söylentiler var. O bölgede arsa almış olan Galatasaraylılar var. Üyeler bundan rahatsız. İşin gizli yüzü bilinmiyor.

Kongre çok çetin geçecek.

Dikkat!...

Dikkat! Hakemler yok

Şike olayında hakemler yok! Bu olmayacak manası taşımaz. Sıra onlara da gelecek ama en azından ikinci, üçüncü dalgada olabilir. Demek hakemler birinci derecede kabahatli değiller.

Ne diyordu her maç sonrası yöneticiler?

Hakem puanımızı çaldı, penaltıyı vermedi, golü kesti, beş metre ofsaytten gol yedirdi… Maç 5-3 bitti, 6-0 bitti, 0-0 bitti…

Toplum da bu yaygaraya kapılıyor, medya da körükleyince ertesi gün futbol kamuoyu kavgaya tutuşuyor kurunun yanında yaş da yanıyordu.

Peki nerede hakemler?

Onların ifadeleri neden hala alınmadı?

El insaf!

Hakemin suçu hata…

Şike olayı başka!

Ayrıca bu kadar hilenin döndüğü yerde de hakemler Sherlock Holmes değil!

Aykut Kocaman çık söyle o zaman!

"Bizim alnımız ak. Eğer gerçek bir temizlik yapılacaksa 1958 yılına kadar gidilmeli" diyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman''a ilk sözü için alkış tutuyorum. Evet, bir sezon yaz kış, akşam sabah demeden tatil günlerinde bile ter akıtan, emek veren hocalara ve futbolculara bir lafımız olamaz. Onların alnı ak.

Aykut Kocaman''ın ikinci cümlesineyse itirazım var;

Madem 1958''den beri bu işi kurcalamak lazım o zaman Aykut Kocaman da futbol oynadığı yılların özetini anlatmalı ki bugüne faydalı olsun!

Aykut şike üzerine bütün bildiklerini söylemeli.

Kahraman laflar etmek yüzünden bu hallere düştük!

Uğur Uçar''a madalya verin

Günlerdir diz boyu rezaletten bahsediliyor. Yazılmadık kalmadı. Bu olayda ahlaksız tekliflere karşı ibret verici bir de ''RED'' cevap var. Kimse ondan bahsetmiyor. Sadece tek satır olarak yer aldı medyada.

Ankaragücülü futbolcu Uğur Uçar kendisine yapılan bu teklife anında ''hayır'' diyor.

TFF, kulüpleri toplamadan önce bu çocuğa ve kulübüne kantarı sınırsız bir tartıyla ödül versin.

Bravo Uğur Uçar.

Seni baş tacı ediyorum.

Fiske!

40 puan fark isabet olmuş!

Galatasaray bu ligde 40 puan farkla geri kalmasaydı belki bugün o da sorgulanıyor olacaktı. Onun için renklerin aşkıyla değil akıl yoluyla olaya bakacağız.

Muslera geldi

Kongre kararını bekleyen yönetim boş durmuyor. Selçuk, Ceyhun, Elmander''den sonra kaleci Muslera da geldi. Sözlerimiz boş çıkmadı. Hala bir forvet ve bir sağ bek şart.

Sabır!

13 yıl önce
Yasa ne emrediyorsa o!
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı