|
Hollande ne suç işledi?

Paris’te bir karikatür dergisine Cezayir kökenli iki Fransız tarafından yapılan silahlı saldırıda 12 kişi ölünce, Avrupa’da İslam düşmanlığı hortladı. Çünkü ateistler tarafından çıkarıldığı anlaşılan dergi başta İslam olmak üzere Yahudilik ve Katoliklik aleyhinde, küçümseyici hatta hakaretamiz yayınlarıyla tanınıyordu. Bilhassa üç yıl kadar önce Peygamber Efendimiz’le ilgili karikatürleri dolayısıyla tepki çekmişti.

Fakat Yahudi sermayeli basın organları derginin sadece Peygamberimizle ilgili yayınlarını hatırlatarak saldırının “bu yüzden” ve “Müslüman teröristler” tarafından işlenmiş olduğu iddiasını yayıyor. Hatta bunlardan birinin patronu, bu saldırıdan dolayı “tüm Müslümanların” sorumlu olduğunu yazdı Twitter’dan.

Bir Allah’ın kulu da çıkıp demiyor ki eğer saldırıya sebep derginin yayınları ise, üç yıl önceki yayınlarına değil, son aylardaki yayınlarına, hatta son sayısının kapağına bakmak gerekmez miydi? Ki zaten doğru soru “dergi ne yaptı da saldırıya uğradı” biçiminde değildir.

Doğru soru şudur: Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ne “suç” işledi de ülkesinde terör baş gösterdi?

Hollande, bir önceki cumhurbaşkanı Sarkozy zamanında hayal bile edilemeyen bir güzel adım attı ve Filistin’i devlet olarak tanıdı. Bu karar kimi rahatsız etmiş olabilir? Kim, Hamas gibi siyasi partilere “terör örgütü” diyor ve Filistin devletini tanımayı “suç” saymış olabilir?

Hollande, yine saldırıdan birkaç gün önce, Suriye’de demokratik seçimlerle meşru bir hükümetin işbaşına gelmesini isteyen Suriye halkı yerine, kimyasal silah kullanan Esed rejimini desteklemekle hata yaptıklarını söyledi. Hatta daha 2010 yılında desteğimizi çekmeliydik dedi. Böylece eski cumhurbaşkanını ikinci kere eleştirmiş oldu.

En önemlisi ise Hollande, Rusya ile ilişkilerini tıpkı Türkiye gibi normal tutmak ve hatta iyileştirmek istiyor. Fransa’nın milli petrol şirketinin başındaki kişiyi Rusya’ya gönderecekken adamın uçağına havaalanında “kamyon çarptı!” Uçağa kamyon çarptı ve adam tuhaf biçimde öldü.

Amerika Ukrayna’yı NATO üyesi yaparak Rusya’yı adeta Karadeniz’e çıkamayacak kadar çembere almak istediğini gizlemiyor. Rusya ise Karadeniz kıyılarını güvenceye almak için Kırım yarımadasını ani bir referandumla kendine bağlayıp rahatladı. Türkiye, İstanbul’a ikinci bir boğaz inşa ederse Rusya’nın tankerleri için gün doğacak. Türkiye böylece İstanbul boğazını tehlikeye atmadan güvenli biçimde enerji yolu haline gelmiş ve zenginleşmiş olacak. Gezi parkında terör ve tedhiş yoluyla bir darbe zemini oluşturmak isteyenler hatırlarsanız “Kanal İstanbul” projesiyle üçüncü havaalanına da karşı çıktıklarını açıklamışlardı.

Toparlarsak Paris’teki saldırı doğrudan Fransa’ya ve bilhassa Cumhurbaşkanı Hollande’a ve izlediği barışçı politikalara yöneliktir. Karikatürle falan ilişkisi yoktur. Saldırıyı yaptıranlar, ellerindeki medya gücünü kullanarak suçu Müslümanlara yıkıp hem hedef şaşırtmak hem de arada Türkiye’yi sıkıştırmak istediler. Fakat Hollande, ilk günden beri ısrarla saldırının İslam’la ilgisinin olmadığını söyleyerek bu basit tezgâhı yutmadığını gösterdi.

Ülkemize karşı düşmanca politikalar geliştirebilsinler diye bazı ülkelere malzeme üretmekle görevli sözde gazeteler ise saldırının güya karikatürler sebebiyle yapıldığını anlatmak için aynı “suç”u burada da işliyor ve belki bir saldırının da burada gerçekleşmesini bekliyorlar. Saldıran bulunmazsa Cumhuriyet gazetesinin vaktiyle kendi kendini bombalatması gibi yine kendileri gazeteye saldırıp “Müslümanlar yaptı” diyebilirler.Mü

Bizim kimi saftorik gazetecilerin ekranlara çıkıp güya saldırıyı analiz ederlerken lafı ısrarla Peygamber Efendimiz’e ve karikatürlere getirmelerine esef ediyorum. İfade özgürlüğü, kutsallara saygı gibi kalıp ve ezber laflar havada uçuşuyor.

Bu andavallar, saldırıyı Müslümanların yaptığı zokasını yutmuş oldukları için cinayetleri işleyenleri ve çirkin amaçlarını kamufle etme hizmeti ifa ediyorlar. Böyle ahmak dostları varken insanın, hakikaten düşmana iş kalmıyor vesselam!

#Fransa
#Hollande
#Müslümanlar
9 yıl önce
Hollande ne suç işledi?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset