|
Hizmete alınanların tam listesi
Taraf gazetesi Cumhuriyet'in kopyası oldu, Cumhuriyet de Taraf'ın kopyası. Her ikisi birden Hürriyet gazetesinin kopyasına dönüştü.

Demokrasiye karşı “kopya cinayetler” işlemeye başladılar. Bir yerden emir almış gibi…

“Muhalifim” diyen onca insan arasından da biri çıkıp demiyor ki: “Cumhuriyet daha dün Ergenekon'un avukatlığına soyunmuştu hangi ara Taraf'laşmaya başladı?”

Muhalif dediğinin her şeyden evvel sadra şifa bir sorusu olur. Bu ülkede mankurtlaşmanın adı muhaliflik mi oldu, nedir?

Şu kepazeliğe bakın:

Mısır'ın Kenan Evren'inin, Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi hakkındaki idam kararını Aydın Doğan'ın adamları, “Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam” şeklinde görebildi.

Aydın Doğan'ın “spermin tadı” üzerine yazılar döşenen o tuhaf adamı da Sisi darbesiyle coşmuş, “Demokrasi darbeyle de gelir” demişti.

Ne kadar kompakt değil mi?

Peki…

17 Aralık yargı darbesinin aktif elemanlarından adı lazım değil bir savcı, Cumhuriyet'e verdiği söyleşide ne buyurmuştu?

Yapmak istedikleri mahut darbeye direnen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere seçilmiş siyasi iktidarın Menderes'ten daha ağır suç işlediğini söylemişti değil mi?

Yani, Sayın Erdoğan'ı, tıpkı Cemal Hasangiller gibi Menderes'in akıbetiyle tehdit etmişti.

Bir farkla ki, kafası oldukça karışıktı.

Hem Menderes'in akıbetiyle tehdit ediyor hem de Menderes'i asanlara manavın portakal bile satmadığını dile getiriyordu. (Belki de kafası karışık değil de değişik bir karakterdir, bilemiyorum.)

Ne kadar hazin ne kadar acıklı bir durum!

Daha dün “seçilmiş siyasi iktidara karşı darbe yapacaklardı” iddiasıyla (Ergenekon diyerek, Balyoz diyerek) bir yığın insanı Silivri'ye dolduran bu kafa şimdi kalkmış seçilmiş siyasi iktidarı Menderes'in akıbetiyle tehdit edebiliyor.

Kenan Evren'in bile gerisine düşen bu kafa bir de hiç utanmadan demokrasi mücadelesi verdiğini söyleyebiliyor!

Bütün bunları da Cumhuriyet büro şefi Can Dündar'a verdiği söyleşide dile getiriyor ha!

O Can Dündar ki, CHP'li bir grup milletvekilinin yargıdaki demokratik düzenlemeler üzerine taşlı sopalı isyan çağrısı yaptığı dönemde, İnönü'nün, “Demokratik rejimi baskı rejimine çevirirseniz ihtilal millet için meşru bir hak olur...” şeklindeki sözünü Kılıçdaroğlu'na hatırlatmış, aldığı cevabı da köşesine sitayişle taşımıştı.

Kılıçdaroğlu'nun cevabı da ne Cemal Hasan'ı ne de o savcıyı aratacak düzeydeydi: “Evet aynı durum... Daha vahim... Baskıya karşı direnmek haktır…”

27 Mayıs 1960'ta cunta, Kılıçdaroğlu'nun veciz ifadesiyle, “direnme hakkını” kullanmış, dönemim başbakanı Menderes'i asmıştı.

Türkiye'nin yakın tarihi, bir yanıyla da bu tip “direnme hakkını” kullanma tarihidir.

Gerekçeler muhteliftir elbette.

Evren'in 12 Eylül darbesinin gerekçesi “anarşi”, 28 Şubatçıların “irtica”, 17 Aralık'ın da “yolsuzluk” olmuştur.

“Teknik nakavt” yanlısı bir rektör eskisi de, “AK Parti yüzde 70 oy alırsa sokaklar kan gölüne döner” diyerek adeta halka karşı “direnme hakkını” dillendirmişti.

Bu kafanın “teknik nakavt” ettiği eski bir rektör de vaktiyle, “99,9 oy alsanız da iktidar olamazsınız” demişti.

Nasıl da örtüşüyorlar şimdi!

Hepsi birden “üst akıl” tarafından “hizmete” alınmış gibi…

Hizmete alınanların tam listesini çıkarmak istiyorsanız, Sayın Erdoğan'a karşı nerdeyse “kabalistik bir kin ve nefretle” düşmanlık yapanlara bakmanız iktiza eder.

“Muhalif” ve “mülâaneci” takımı keşke sevgili Çandar kadar açık sözlü olabilseydi.

Sayın Erdoğan'a, “iktidara gelmeyi ve iktidarda kalmayı sadece Türkiye' deki sandık zannetmeyin” diyerek “Neocon vesayetini” hatırlatmıştı hani.

Ne zaman mı?

17 Aralık darbe teşebbüsünden birkaç hafta evvel. Hem de Edelman ve Wolfowitz'in hazırladığı malum rapordan hareketle.

Şayet muhaliflikle mankurtluğu karıştırmıyorsan hiç değilse şu soruyu soracaksın arkadaş:

Dumanlı Ekrem'in arka kapısından girdiği HDPlilerle bir kısım ulusalcıları, CHP'yle paralelci savcıları, Sözcü'yle Zaman'ı, Taraf'la Cumhuriyet'i aynı hizaya sokan kim?
#Aydın Doğan
#Taraf gazetesi
#Cumhuriyet
9 yıl önce
Hizmete alınanların tam listesi
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler