|
Artık sus Lucescu!

Lucescu maşallah hiç susmuyor. Taa Ukrayna'dan buralara yetişiyor. Herşeye maydanoz. Şampiyonluklarda tek kahraman kendisiydi. Hep ön plandaydı. Başarısızlıklarda da büyük bir maharetle (!) burnundan kıl aldırmadı. Muhteşem(!) vuruşlarla topu hep taca attı. Federasyonu, hakemleri kendisi dışında herkesi suçlu ilan etti. Futbolcusunu bile yerden yere vurdu. İmalı laflarla töhmet altında bıraktı. Baksanıza bırakmaya da devam ediyor.

Çenesi düşük Lucescu, son İstanbul seferinde Sergen ve Tümer için de doğrusu büyük (!) laflar etti. Beyefendi bu ikilinin gitmesine çok üzülmüş. Bu oyuncuları yönetim ve Tigana gönderdi. Lucescu böyle konuşarak eski takımının antrenörünü ve yöneticilerini zor durumda bıraktığının, onları hedef tahtası haline getirdiğinin acaba farkında değil mi? Be adam, kendi işine baksana. Ayrıca senin Sergen ve Tümer'in geçen sezonki performanslarından haberin var mı? Bak söyleyim sana; Sergen 34 lig maçının yani 3060 dakikanın sadece 792 dakikasında forma giydi. Tümer'de de bu süre 1587 dakika. Sergen koca ligin neredeyse 4'te 3'ünde, Tümer ise yarısında sahnede değildi. Bu ikili yetenek olarak benim yere göğe sığdıramadığım oyuncular. Ama bu performansa da hiçbir sorumlu yeşil ışık yakmaz. Haklı olarak yakmadılar da. Lütfen artık sus Luce. İyice zırvalamaya başladın.

Sen de mi Tigana


Beşiktaş'ın havasından mı, suyundan mı bilemem Tigana da bir tuhaf oldu. Dört duvar arasında konuşulacak lafları ulu orta etmeye başladı. Yoksa kameralar ve uzatılan mikrofonlar Tigana'yı da mı bozdu! "Kanatlara transfer yapacak mısınız?" sorusuna gülerek verdiği şu yanıta lütfen dikkat: "İki orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var. Ama bütçe meselesi" Eyvah ki eyvah. Tigana diyor ki, yönetim parasız pulsuz. Dilin kemiği yok. Laf ağızdan çıkana kadar senin esirin. Çıktıktan sonra da sen onun esirisin. Haydi bakalım ayıkla pirincin taşını. Ayrıca da bildiğim kadarıyla yönetim Tigana'ya "Hayır" demiyor. Runje ve Delgado, Tigana'nın isteği doğrultusunda transfer edildi. Bobo ve Nobre onayı da Fransız hocadan çıktı. Peki kimi kime şikayet ediyorsun. Pardon kafama takıldı, bu Tigana'nın matematiği zayıf galiba. Beşiktaş'ta şu anda (Ailton satılırsa) 5 yabancı oyuncu (Runje, Delgado, Bobo, Nobre ve Kleberson) yok mu? O zaman iki yabancı daha nasıl alınacak? Acaba Tigana yabancı kontenjanının 6 ile sınırlı olduğunu bilmiyor mu? İlahi hocam, madem iki kanat istiyordun Bobo'da neden ısrar ettin? Kendi profesyonel izleme, tarama ekibin olmazsa ister istemez yabancı teknik adamın esiri oluyorsun. İşte Luce, işte Tigana. Hem kepçeyle, kazanla götürüyorlar, hem de öfke kusuyorlar, suçluyorlar, kaprislerinden yanlarına yaklaşılmıyor. Baksanıza Tigana gurbetçilere forma dağıtıldığı için Ali Gültiken'e kızmış. Eh elin adamlarına padişah muamelesi yaparsak işte böyle olur.

Galatasaray'da sorun yine para


Galatasaray'da ön libero lafı aylardır dillerden düşmüyor. Adaylar öyle çok ki. Gel gelelim hepsi el yakıyor. Gerets "Almayı düşündüklerimiz kadromuzda yer alan aynı mevkideki oyunculardan 3-4 kat fazla para istediklerinden çaresiz kaldık." dedi. Adnan Polat "Bu paraları verirsek, takıma bir yıl ödeme yapamayız" şeklinde konuştu. Son günlerde 1-2 oyuncudan söz ediliyor. "Aldık, alıyoruz... Bitti, bitiyor" gibilerinden demeçler veriliyor. Hayırlı, uğurlu olsun. Demek ki, ucuzlar bulundu. Peki ucuz etin yahnisi acaba nasıl olacak?

Haydi Trabzon...


Gücün gerçek kaynağı para. Sadece futbol geliriyle bu kervan yürümüyor. Trabzonspor sürekli gelir kaynakları peşindeymiş. Çok iyi. Doğru tespit. Özkan Sümer'in futbol eğitim ve bölge koordinatörlüğüne getirilmesini de alkışlıyorum. Yerli malları bulmak ve kullanmak şart. Özkan hoca bu işi halleder. Ah bir de yabancılarda kazıklanmasak. Jun'a 10 trilyon gitmiş, gel de yanma. Vah vah vah. Asıl para işte bu transferlerde batırılıyor... Ve tabii parayla birlikte başarı da hayal oluyor. Tüm Avrupa kulüplerinin yaptığı gibi profesyonellerden oluşan ve sürekliliği olan bir izleme, tarama komitesi bu sorunu bıçak gibi keser atar. En azından hata yüzdesi alt düzeylere düşer. Beşiktaş'a bunu bir türlü yaptıramadım. Umarım Trabzonspor gerçekleştirir.

Alex hançerledi...


Alex, Daum'u fena harcadı. "Zico, Daum'dan daha iyi antrenör. Fark hemen anlaşılıyor" dedi. Düşenin dostu olmaz. Arkadan atmak ne de kolay. Kral öldü, yaşasın yeni kral. Daum, Alex'i sırtında taşıdı. Alex eski teknik direktörünü sırtından hançerledi, saniyede sattı. Aferin Alex'e! Hey gidi kavanoz dipli dünya hey!

Ne belgesi yahu!..


Şike şike şike. Yer gök inliyor. Bu işin köküne, en derinine bu kez de inilmez, kelleler koparılmazsa artık bundan sonra bu yırtık yama tutmaz. Belgeymiş. Ne belgesi yahu! Ahlaksızlığı yapan ortaya çıkıp itiraf mı edecek! Bu sorunun tek çözümü kanaat ile olur. Yürekli bir komite oluşturulacak, cesur kararlar alınacak ve son nokta konulacak. İşte hepsi bu.
18 yıl önce
Artık sus Lucescu!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset