|
Avcı saplantılardan kurtulmalı

Avcı ''ben bildiğimi okurum. Önceliğim Emre'' dedi. Ve oyuna yine Selçuk İnan ile başlamadı. Emre hocasını mahçup etmedi. Devre biterken golünü attı. Hocasını da kendisini de kurtardı. Golün kutlamasını kulübeye gelip, ailece yaptı.

70 dakika on kişi oynayan Estonya''nın gardını ilk yarının son dakikasında girdiğimiz ilk pozisyonla düşürmek büyük başarı ise biz de Avcı''yı alkışlayalım. İnatla bir yere varılmaz. İlk onbirde Selçuk yok, Hamit yok. Hamit''i Robben''in karşısında oynat, mutlak galibiyet beklediğin Estonya maçında kulübede oturt. Saçmalık. Büyük saçmalık. Selçuk da Hamit de tabelayı değiştiren adamlar. Böyle oyuncuları Estonya gibi zayıf rakipler karşısında mutlaka oynatmak gerekiyor. Nitekim Selçuk oyuna girdi, birkaç dakika sonra da golümüzü attı.

Hollanda karşısında beğenmediğimiz Emre bu kez iyi işler yaptı. Ancak fizik olarak yetersiz olduğu bir kez daha belgelendi. Çoğu kez hareketlerinin sonunu getiremedi. Hiç kuşkusuz takımımızın en becerikli oyuncusu Arda. Aklı fikri hep karşı kalede. Sürekli golü düşünüyor. Boş iş yapmıyor.

kaleciMiZ ÇOK RAHATTI

Abdullah hocanın Umut-Burak ikilisini bir arada düşünmesi olumluydu. Burak dağıttı, Umut golünü attı. Umut özellikle hava toplarında gerçekten çok etkili. Burak''tan daha iyi bir performans beklerdim. Bu kez dağınıktı. Durmadan ofsayta girerek yine bu yönde ''ben en büyüğüm'' dedi. Mehmet Topal savunmada da hücumlarda da hep var. Ancak hiçbir zaman tam not alamıyor. Yarım işler yapıyor. Takımın en rahat adamı kalecimizdi. Özellikle ikinci yarıda kendisini hiç görmedik. Defans oyuncularımız da herhalde futbol yaşamlarının en rahat maçını oynadılar. Gökhan Gönül ve Hasan Ali ataklarda oldukça etkiliydiler. Sercan''ı bu kez beğenmedim. Umut''un golünde ki asist dışında pek görünmedi.

Galibiyete ihtiyacımız vardı. Bunu 3 golle elde ettik. Ancak sakın ha zafer şarkıları söylemeye kalkışmayalım. Estonya''nın gücü ortada. Son derece yetersiz bir takım. Ayrıca da oyunun büyük bölümünü bir kişi eksik oynadılar. Bu maç hiçbirimizi aldatmasın. Oyunumuzu daha çok olgunlaştırmak zorundayız. Grubumuzdaki rakiplerimiz bizden güçlü değil. Hollanda''yı da gözümüzde fazla büyütmeyelim. Bu gruptan çıkamamamız büyük hayal kırıklığı olur. Oyuncu potansiyeli olarak belirli bir düzeydeyiz. Bu potansiyelimizi iyi kullanırsak elimizi kolumuzu sallayarak finallere gideriz.

Abdullah Avcı takdir ettiğim bir teknik direktör. Bazı saplantılardan biran önce kurtulmalı. Gençleri kazanmak elbette son derece önemli. Ancak öncelikli hedefin finallere gitmek olduğu unutulmamalı.

12 yıl önce
Avcı saplantılardan kurtulmalı
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
Ne olacak bu anne babaların hali?