|
"Bobo seni utandıracak"

Süper Kupa maçından önce Frankurt'ta başkan Yıldırım Demirören ve bazı Beşiktaşlı yöneticilerle sohbet etme fırsatı buldum. Başkan hemen bana bir kılçık attı. Elini omuzuma koydu ve gülerek, "Göreceksin, Bobo seni mahçup edecek" dedi. Biliyor ya, benim Bobo'ya karşı olduğumu ve biliyor ya, "Bobo kalırsa, tankla tüfekle yürüyüş yaparım" dediğimi. Altta kalırmıyım hiç, ben de, "Yabancı kontenjanında sınırlama olmasa, Bobo'ya itiraz etmem. Ancak Nobre'yi aldınız, iki kanat yetersiz ve yabancı kontenjanını Bobo ile doldurdunuz. Şikayetim işte buna sevgili başkan" yanıtımı verdim.

Bu arada başkana bir de ufak çaplı uyarıda bulundum. "Bitirin Ze Reborto işini. Brezilyalı hem iyi oyuncu, hemde oynayacağı mevki Beşiktaş'ta bomboş" dedim. Herhalde onlarla aynı paraleldeyim ki, başkan bu sözlerimden çok memnun kaldı. Tatlı tatlı güldü ve şunu söyledi: "İmzalar atılmadan ben konuşmam". Tamam bu kadar konuşma da bize yeter. İkinci başkan Murat Aksu'da, "Ünlü futbolcuları getirmek kolay olmuyor, kaptan" diyerek, ikna turlarının, pazarlıkların sürdüğünü üstü kapalı söyledi.

Tabii bir de Ailton olayı var. Bu oyuncuyu satmadan, Ze Reborto'yu transfer edemezsin ki. Bobo kalmasaydı, şimdi bu dert olmayacaktı ve sola olduğu gibi sağ kanada da takviye düşünülecekti. Ayrıca görüyoruz Bobo hep yedekte. Yapmayın yahu, kulübe için yabancı kontenjanı doldurulur mu!

Yabancı stoper mi!


Bakıyorum, bazı kimseler Beşiktaş'a yabancı stoper öneriyorlar. Her görüşe saygım var. Ama bazı görüşler de öyle saçma sapan ki, katılmam olanaksız. Hepimizin bildiği gibi yabancı kontenjanı 6 ile sınırlı. Bu durumda kafası normal çalışan her teknik adam planını programını şöyle yapar...

Önce kadrodaki banko ve yedek isimleri tespit eder. Böylece yetersiz ve boş yerler ortaya çıkar. Sonra bu mevkileri hangi yerli oyuncularla onarabileceğinin hesabını yapar. Daha sonra da kaliteli yerli bulamadığı mevkilere yabancı arayışına girişir.

Yol haritası işte budur.

Elinde Gökhan Zan, Koray, Toraman, Mustafa Doğan, Baki gibi oyuncular varken ve pek çok boş yerin bulunurken, yabancı futbolcu kontenjanını kim stoper ile doldurmak ister! Çok şükür Tigana'da böyle bir saçmalığa kalkışmadı. Yabancı kontenjanı sınırlı olduğu sürece, "Bu takıma yabancı stoper gerekir" lafını artık bırakalım. Komik kaçıyor.

G.Saray'ın gençleri


Galatasaray'ın gençlerine hayran kaldım. Helal olsun bu çocukları bulup, çıkaranlara ve yetiştirenlere. B. Mönchengladbach karşısındaki Galatasaray ile Beşiktaş karşısındaki Galatasaray arasında dağlar kadar fark vardı. Biri koşan, boğuşan, savaşan Cimbomdu, diğeri ise yürüyen seyreden. Hangisini tercih edersiniz, hangisine yatırım yaparsınız? Bu gençlerin hepsini hemen monte etmeye kalkarsınız, toplu katliama neden olursunuz. Ancak birer ikişer katılımlarını sağlarsanız, ağabeyleriyle birlikte mükemmel bir karışım elde edersiniz. Gördüğüm kadarıyla Gerets, bunu yapacak. Sadece yarınlar için değil, bugün içinde bu uygulama şart. Emekliliği yaklaşan oyuncularla bu kervanın zor yürüdüğü açıkça gözüküyor.

Fatih Tekke verilir mi?


Bir yıl sonra tamamen serbest kalacak Tekke için, Trabzonspor'un kasasına giren para tam 7.4 milyon avro. "Vay Tekke verilir mi" diyenlere acil olarak bir zeka taramasından geçmelerini öneririm. Akıl var, mantık var. Futbol artık ciddi bir endüstri. Burada parayı da iyi kullanacaksın, futbolcuyu da. Trabzonspor mükemmel bir işe imza attı. Rekor satış yaptı ve Marcelinho transferiyle bütün Avrupa'yı sarstı. Ankaragücü'nden alınan Umut için de fazla umutluyum. Beşiktaş'a bu oyuncuyu izlemelerini önermiştim. Onlar boşverdi, Trabzonspor kaptı. Hangi takım doğruyu yaptı, göreceğiz.

Ersen Martin ve Musa için yorum yapamam. Bu dikiş tutar mı, bilemem. Kafamda soru işaretleri var. Ben, Trabzonspor'a hiç tartışılmayacak futbolcuların gelmesini isterim.

Fenerbahçe treni kaçırdı


Aziz Yıldırım'ın başkanlığı sürecinde Fenerbahçe'nin transferde bu denli geç kalışına hiç tanık olmamıştım. Şampiyonlar ligi ön eleme maçlarını oynuyorlar, lig bu hafta başlıyor ve sarı-lacivertli ekipte tık yok. Nobre gitti. Peki hani nerede onun yerine gelecek nokta santrafor. Hani nerede sol kanadı ayağı kaldıracak süper bir yabancı. Luciano'yu gönderip, daha iyi bir stoper (Lugano) almayı düşünmek, akıllıca bir iş. Ancak Lugano olayı da yılan hikayesine döndü. Uruguaylı bir türlü meydanda yok. Dilerim, Fenerbahçe bu gecikmelerin faturasını ödemek zorunda kalmaz, treni kaçırmaz.
18 yıl önce
"Bobo seni utandıracak"
İcat mı pazarlama mı?..
Araplara ve Arapçaya karşı ırkçılık ve ayrımcılık normal mi?
Kürtler ne istiyor, ne istemiyor? (1)
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek