|
Braga iyi de Kartal kötü mü?

Beşiktaş''ın ligdeki durumu sevimsiz. Play-Off''a kalırlar ancak hangi sırada hangi puanla işte o meçhul. İnanılmaz istikrarsız bir takım Kara Kartal. Bir bakıyorsunuz dört dörtlük, iki hafta sonra ne denli yanıldığınızı hemen anlıyorsunuz. Beşiktaşlı taraftar haklı olarak mutlu değil. Tek teselli kaynakları UEFA''da aldıkları sonuçlar. Beşiktaşlı, ligde kaybolan itibarını Avrupa''da arıyor.

Pazar günü Beşiktaş kafilesiyle birlikte aynı uçakla Braga''ya uçtuk. Son 4 lig maçında yitirdikleri 11 puan morallerini epeyce bozmuş. Suratları asıktı. Keyifli bir seyahat olmadı. Futbolcularla, yöneticilerle epeyce konuştum, sohbet ettim. Braga maçı için inanılmaz iddialılar. Son haftalardaki puan kayıpları onları kamçılamış. Ve de bu kayıpları sakatlıklara, yorgunluklara, şanssızlıklara bağladılar. Ödemelerdeki gecikmelerden dolayı bir kaygılarının olmadığını belirttiler. Bu arada Braga''nın geçen sezonun UEFA finalisti bir takım olduğunu ancak bundan dolayı hiçbir çekinge duymadıklarını da özellikle vurguladılar.

EH! OYNAYIN ARTIK

Evet Braga''nın güçlü bir takım olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki Başiktaş''ın kadrosu kötü mü? Şimdi gelin bir takım yapalım. Kalede Cenk. Geri dörtlüye Toraman, Sivok, Egemen ve Ersan''ı koyalım. Bu dörtlünün savunma yönüne hangimiz tek laf edebiliriz... Hepsi bire birde sağlam ve hepsi hava toplarında son derece başarılı. Tek tereddüt Toraman ve Ersan''ın mevkilerine alışık olmamaları. Ancak bu ikili, o bölgede epeyce oynadı. Çok yabancı değiller.

Orta ikilide Ernst ve Necip koşan, boğuşan, rakipten top çalan, savunmalarını rahatlatan oyuncular. Hemen önlerinde Fernandes. Bu Portekizlide mükemmel bir kumaş var ancak verimlilikte cimri. Yeteneklerinin çok azını sergiliyor. Hiç durmadan koşuyor. Rakibe baskı uyguluyor. Top tekniği kusursuz. Gözü biraz daha karşı kalede olsa rahatlıkla asist kralı olur.

İleri uçta Quaresma, Almeida (Mustafa Pektemek) ve Siamo... Eh artık oyna be Quaresma!.. Adama gün geldi destan yazdık. Nasıl yazmayalım, günündeyse, keyfi yerindeyse anormal bir yetenek, korkunç bir silah. Ancak adam 1 var, 5 yok. Avrupa maçlarında genellikle sahne aldı. Umarım bu kez de yine kıpırdaması gerektiğini hatırlar.

Ortada Almeida veya Pektemek, ikisinin özellikleri apayrı. Fakat ikisi de iyi santrforlar. Gel gelelim onlar da acayip istikrarsız. Solda Simao... Hey gidi hey! Nerede o bildiğimiz Simao, nerede Kartal''daki Simao! Herhalde o da artık kıpırdaması gerektiğini biliyordur.

Soruyorum. Bu kadro ülkemizde ve hatta Avrupa''da iş yapmaz mı? Yapar hem de en iyisini yapar. Bu kadro zor gol yer, kolay gol atar. Elbette bu oyuncular gerçek performanslarını sahaya yansıtıp ve karşı kaleyi unutup kendi yarı alanlarına kapanıp kalmazlarsa.

12 yıl önce
Braga iyi de Kartal kötü mü?
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?