|
Bu kervan bu futbolcularla yürümez

Galatasaray''ın iki, Fenerbahçe''nin 3 puan kaybettiği haftada Beşiktaş hiç geriye kalır mı? O da 3 puanı İnönü''nün çimlerine gömdü. Bu takım ''çok çok kötü oynayacağım'' dese bile bu denli bir perişanlığı sergileyemez. A''dan Z''ye Beşiktaş sefilleri oynadı. 90 dakikanın tamamında tek olumlu hareketleri yok. Gerek takım halinde gerek tek tek sezonun en berbat futbolunu oynadılar.

Beşiktaş, bu denli kötüydü ancak maçın kaderini de orta hakem belirledi. 36. dakikada Almeida rakip kaleciyle karşı karşıyayken resmen yere indirildi. Pozisyon penaltı ve kırmızı karttı. Kuddusi Müftüoğlu ilginçtir yardımcı hakemle birlikte bu pozisyona gözlerini kapattı. Maçlar artık iyice belli oldu ki hakemlerin düdüklerine bağlı. Beyler istedikleri takımı galip getiriyorlar, istedikleri takımı da puansız sahadan postalıyorlar. Türk futbolunu eleştiriyoruz, ancak hakemlerimiz bu çizginin de çok gerisinde.

Maçın tamamına şöyle bir baktığımda Beşiktaş''ın pozisyon sayısı hiç yok denecek kadar az. Bu nasıl iş böyle? Sözüm ona Kartal''ın bünyesinde ünlü futbolcular var. Kayseri maçında Fernandes takıma ihanet etmişti. Bu kez sahnede Quaresma vardı. Beyimiz kırmızı kart görmek için çırpındı durdu. Sonunda da muradına erdi. Bu Quaresma''dan ne köy olur ne kasaba. Bu adamı kontrol etmek çok güç. Bildiğini okuyor. Havasından geçilmiyor. Burnundan kıl aldırmıyor. Adam, Portekiz''den bin bir nazla geldi; iki maç oynadı, haftalardır yenilmeyen Beşiktaş üst üste iki yenilgi aldı. Fenerbahçe maçında da istirahat edecek. Eh çok yoruldu çocuk. Böyle sorumsuz oyuncularla hiçbir takım, hiçbir yere varamaz. Ünlü olmak yetmiyor, iş ahlakına bakacaksın.

YOK, YOK, YOK...

Quaresma problem, Simao sessiz sakin. Gerçek bir profesyonel. Ne görev verilirse yapmaya çalışıyor. Ancak hiçbir şey yapmıyor. Oynar gibi gözüküyor, oynamıyor. Edu''nun transfer edilme nedenini anlamış değilim. Adam, sözüm ona santrfor. Carvalhal, göbekte değil hep kanatlarda oynatıyor. Ve Edu''nun varlığıyla yokluğu belli değil. Almeida, kafasına top gelirse vuruyor. Ayakları taş gibi. Sol ayağı sözüm ona müthiş. E mübarek! Bir vursan da görsek. Ernst ortalarda dolaşıp duruyor. Ne etliye ne de sütlüye karışıyor. Quaresma yok, Edu yok, Almeida yok, Simao yok ve haliyle Beşiktaş da yok. Ben iki genç Necip ve Veli''ye laf söylemem. Ağabeyleri ne yapıyorlar ki onlardan ne bekleyelim. Ekrem, Beşiktaş''ın banko oyuncularından biriyse o Beşiktaş, kimseyi memnun etmez. Bu sözüm İsmail için de geçerli. Geri dörtlünün ortasında oynayan Toraman, Egemen ve Cenk''e dokunmam. Diğer arkadaşlarının yükünü onlar mı taşıyacak?

Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş''tan çok daha akıllı oynadı. Savunmalarında çok iyi kapandılar. Orta alanda çok iyi top çevirdiler. Beşiktaş kalesini biraz daha fazla düşünselerdi farklı bir galibiyetle sahadan ayrılırlardı.

Dişi Kartallar, tribünde "Aldırma Kartal, aldırma" diye bağırdılar. Onlar iyi niyetli. Ancak bu futbolcularla bu kervan zor yürür. Maşallah Dişi Kartallar da erkekleri küfürde aratmıyor.

12 yıl önce
Bu kervan bu futbolcularla yürümez
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’