|
Burak 'Kartal'dı

İlk yarıdaki golü şöyle anlatabilirim. Delgado pişirdi, Bobo afiyetle miğdeye indirdi. Bu gol Kartal için abu hayattı. Özellikle ilk yarıda müthiş bir tempo vardı. Bunun da ötesinde kazanma azmi, hırsı, kararlılığı açıkça gözüküyordu. Her topa iki, üç Beşiktaşlı aç kurtlar gibi saldırıyordu.

Sahanın yıldızı Burak'tı. Harika işler yaptı. İlk maçından itibaren "Bu çocuk müthiş ışık saçıyor" diyordum. Dün gözlerimiz iyice kamaştı. İlk 45 dakikada iki Bobo'ya, bir de Nobre'ye nefis gol pasları verdi. Siyah-beyazlı ekibin sağ kanadı yıllar sonra Burak'la şaha kalktı. Bu genç karşısına geleni yıktı geçti. Aman aslanım bu görüntünü sakın bozma.

İyi futbolcu, istikrarı olana deniyor. Bunu hiç unutma. Pek çok meziyetin var. Güçlüsün, kuvvetlisin, süratlisin. Fiziğin, top tekniğin de iyi. Bu şekilde devam et. Tigana'nın Burak'ı neden kenara aldığını anlayamadım. Bilemiyorum taktiksel bir gerekçe olabilir.

Manisa'daki Beşiktaş ile dünkü arasında kilometrelerce fark vardı. Zaman zaman rakibi bunaltıcı baskı altın aldılar. Organize ataklar yaptılar. Defans kurgusu da iyiydi. Antep'e fazla pozisyon vermediler.

Nobre, Beşiktaş için biçilmiş kaftan. Bu Brezilyalı'nın mayasında boğuşmak var. Defans oyuncularını yıldıran, yıpratan bir tip. Ancak ne gerek vardı son dakikadaki o hırçınlığa.

Delgado şu aşamada komutan değil. Ancak belli ki kısa sürede olacak. Bu kez sadece kilidi açmakla yetindi. Ayakları çok yumuşak. Bu tür adamları gelde sevme. Bu arada Mercimek ve Üzülmez gibi ayakları yumuşak olmayanlar da var. Her şeye karşın Üzülmez ikinci golde Bobo'ya harika bir asist yaptı ve gönülleri fethetti. Peki Baki ne alemdeydi? Hep bildiğiniz gibi. Yani yetersiz. Belki de Tigana diyor ki "Benim sol kanadım kalesini korusun yeter" Eğer düşünce buysa ben karşı çıkarım. Beşiktaş topu kazandığında tüm hatlarıyla ve oyuncularıyla topu iyi kullanabilmelidir. Takım bu tür oyunculardan oluşmalıdır. Bu Runje de biraz uçuk kaçık. Ne yapıyor o öyle? Çalımlar, diriplingler. Beşiktaş'a gelen şaşırıyor galiba. Yediği golde de hatalıydı. Kale çizgisinde kıpırdamadı. Kleberson yine beklediğim gibi değildi ancak bu kez biraz olsun golü düşündü, şutlar attı. Ancak uçan kargaları vurdu. Bakalım gerçek Kleberson'u ne zaman izleyeceğiz. Bobo iki gol attı. Ancak yine benim gönlüm ona yatmadı. Bilemiyorum belki fizik olarak tam hazır değil. Bobo her geçen gün performansını yükseltir ve beni mahcup ederse çok mutlu olurum.

Sonuç Beşiktaş için mükemmel. Maça asılışı harika. Ortaya koyduğu futbol ise ilk yarıda çok iyi, ikinci yarıda vasattı.

18 yıl önce
Burak 'Kartal'dı
Ramazan medeniyeti: Vücud, vicdan ve vecd şuuru ve şiiri (2)
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir