|
Cankurtaran

Başlıkta cankurtaranın Egemen olduğunu hemen belirteyim. Bu çocuk savunmanın her yerinde sapasağlam dimdik ayakta. Nerde bir gedik varsa, hemen yetişiyor. Nerede bir yetersizlik varsa orada. İsmail adamını kaçırıyor, Egemen gelip İsmail''in hatasını kapatıyor. Orta alanda top kayıpları oluyor, rakip çok adamla Beşiktaş''ın üstüne geliyor, Egemen yine imdada yetişiyor. Böyle oyunculara helal olsun demiyelim de ne diyelim.

Beşiktaş''ın ikinci başarılı oyuncusu Fernandes''ti. Oyunu tek başına organize etti. Tehlikeli atakların genellikle başlangıç noktasıydı. Top tekniği mükemmel. Rakibini kovalıyor, topu çalıyor ve sonra atağa kalkıyor. Fernandes''te yok yok.

İlk yarıda tek tek saydım, Beşiktaş tam 8 gol pozisyonuna girdi. Bunlardan sadece birini golle sonuçlandırabildi. Bu tür maçlarda farkı açmadığınız sürece sıkıntı yaşarsınız. "Ya bir kaza kurşununa kurban gidersem" kuşkusu adamın ayaklarını kaskatı yapar. Beşiktaş ikinci yarıda işte bu problemle karşı karşıya kaldı. Karşı kaleyi fazla düşünmedi, öncelikli hedefi gol yememekti. Karabük, güçlü bir rakip olsaydı, Beşiktaş bu yanlış düşüncenin faturasına ağır öderdi.

ALMEİDA YETERLİ DEĞİL

Edu''yu bu kez daha hareketli buldum. Özellikle ilk yarıda çok iyi işler yaptı. Sol ayağı müthiş. Vücudunu iyi kullanıyor, kuvvetli ve topu iyi saklıyor. Tek golün sahibi Almeida, fizik olarak henüz yeterli düzeyde değil. Sadece havada değil, top yere indiğinde de bir şeyler yapabilmeli. Almeida, bu yönde tatmin etmedi. Yerine giren Mustafa Pektemek''in de fazla katkısı olmadı. Ekrem, ne yazık ki Beşiktaş''ta banko oynayacak oyuncu değil. "Acaba olur mu" düşüncesiyle Ekrem''e forma vermek yanlış. Çok iyi niyetli, çok koşuyor ama verimli değil. Çoğu kez topu eziyor. Ernst hep bildiğiniz gibi. Bir makine düzeninde çalıyor. Ah biraz da gözü karşı kalede olsa. Veli de çok koşan oyunculardan biri. Şut atmayı çok seviyor. Bazen çok uzak noktalardan şansını deniyor ve atakları başlamadan öldürüyor. Biraz daha fazla gol pası vermeyi düşünmeli.

Son maçlar daima zordur. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe''yle olan puan farkını korumak için oyun disiplinine inanılmaz özen gösterdi. Bu bir yerde alkışlanacak bir durum. Ancak aşırı tedbir ikinci yarıda oyunlarını süslemelerine ve skoru arttırmalarına engel oldu. Ve o nedenle de tek golden fazlasını atamadılar.

12 yıl önce
Cankurtaran
12 soruda Meclis’e personel alımı nasıl yapılmaktadır? Sınavsız atama var mıdır?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?