|
Dişi Kartallar

Sahadaki futbolcuları değil, tribündeki dişi Kartallar''ı izledim. İki veya üç bin kişi kadardılar. Ancak muhteşemdiler. Görülmeye, izlenmeye değerdiler. Bir dakika susmadan gönül verdikleri takımlarına kucak açtılar.

Küfre isyan ettiler. Kapalı tribündeki pankartlarla da küfür lanetleniyordu.

Kendilerini büyük bir keyifle izledim. Dondurucu soğukta koşup gelmişlerdi. Şarkılar söylediler, sloganlar attılar. Havalara sıçradılar. Takımları gol yedi, yine alkışladılar. Son derece keyifli bir gece yaşadılar ve yaşattılar.

Küfür ederek İnönü''nün kapanmasına neden olan o kendini bilmezlerin herhalde biraz olsun yüzleri kızarmıştır. Her küfür Beşiktaş''a ağır faturalara neden oluyor. Bu anarşistleri artık aramızdan söküp atmalıyız. Futbolun bir spor olduğunu, bir eğlence olduğunu öğrenemeyenlerin tribünlerde işi yok.

Sahanın içine inmeden olmayacak. Ancak orada anlatacaklarımız öylesine sınırlı ki, kısır, yavan bir futbol. Beşiktaş rakibinden çok üstün bir kadroya sahip olmasına karşın çoğu kez aciz ve beceriksiz. Sözüm ona trilyonluk oyuncuları var. Sergiledikleri oyun içler acısı. Tek aklımızda kalan skor tabelasındaki rakamlar. Maçın özeti; işte bu.

12 yıl önce
Dişi Kartallar
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler