|
Fernandes"in ihaneti

Quaresma Bey, sonunda teşrif ettiler. Kayseri''de boy gösterdiler. Beşiktaşlılar dört gözle yolunu gözlüyorlardı. Maşallah sahada manken gibiydi! Salına salına yürüdü. Foto muhabirlerine harika pozlar verdi. Bunun dışında da en ufak bir şey yapmadı. Beyimiz sözüm ona maçı çevirecek adamdı. Bir başka kurtarıcı olarak da Fernandes gösteriliyordu. Oyundan atıldığı 43. dakikaya kadar futbol adına hiçbir şey yapmadı. Kabadayı pozlarla sahada dolaştı durdu. Yetmiyormuş gibi bir de kendisini oyundan attırdı. Buna bile bile lades denir. Bunun adı futbola ihanettir, arkadaşlarına ihanettir, takıma ihanettir.

Futbol adına bir başka ihanet de orta hakem Kamil Abitoğlu tarafından yapıldı. 57. dakikada sarı kartı olan Pekarik, topu resmen eliyle aldı. Abitoğlu, hentbolu verdi fakat ikinci sarıyı çıkartmak ne hikmetse aklına gelmedi. Son haftalarda hakemlerle maçlar kazanılıyor, maçlar kaybediliyor. Maşallah hakemlerimiz süperler!

Bu arada hemen belirteyim Beşiktaş yenilginin faturasını sakın ola ki hakeme çıkarmaya kalkışmasın. Siyah-beyazlı ekip, 1. dakikadan 90. dakikaya kadar acınacak durumdaydı. Ne savunma ne orta alan ne de hücum aksiyonları olarak en ufak etkinlikleri yoktu. Yedikleri gol, Ekrem ve Rüştü''nün müşterek ikramıydı. Özellikle de Rüştü gibi deneyimli bir kaleci kapadığı köşeden o golü yememeliydi. Ekrem, her zaman yazıyorum Beşiktaş''ın ilk 11 oyuncusu değil.

KAYSERİ ESKİ GÜCÜNDE DEĞİL

Simao, ilk yarıda iki gollük pas verdi. Bir de direği yalayıp giden şutu var. Bunun dışında ara ki bulasın. Her şeyden önce fizik olarak inanılmaz yetersiz. Mustafa Pektemek de bir bakıyorsunuz çok iyi, bir bakıyorsunuz kayıp. Dün kayıp ilanlarındaydı. Ayağına gelen pek çok topu ezdi, yok etti. Orta alandaki Necip ve Ernst, bundan önceki maçlarına göre son derece yetersizdiler. Eski dinamizimleri yoktu, hem de takıma ofansif yönde en ufak katkıda bulunamadılar. Oyuna sonradan giren Holosko, en faydalı işleri yapan oyuncuydu. Ancak onu da tamamlayacak bir başka oyuncu yoktu. Mustafa''nın yerine oyuna giren Edu, 74. dakikada biraz dikkatli, biraz becerikli olsaydı en azından Beşiktaş tek puanla İstanbul''a dönebilirdi. Kayserispor, geçen sezonlardaki gücünde değil. Koşuyorlar, mücadele ediyorlar, rakip kale önünde üretken olamıyorlar. Bu nedenle de çabaları boşa gidiyor. İş bitiren bir oyuncuları olsaydı, gol sayısını artırarak maçı noktalarlardı. Fernandes ve Kamil Abitoğlu, maçın skorunda söz sahibi olan iki isimdi.

12 yıl önce
Fernandes"in ihaneti
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak