|
Geç oldu, güç oldu!

İlk yarıda iki takımın da girdiği gol pozisyonu yok. Futbol olarak ortaya koydukları da son derece yavan. Kimse yan gözle dönüp bakmaz. Beşiktaş biraz havalanmış gibiydi. Herhalde, "Nasıl olsa kazanırım" şeklinde düşünüyordu. Günümüz futbolunda koşmayana mama yok. Ayrıca rakibi küçümsedin mi tokat yemen de kaçınılmaz. Bulgarlar son paslarda biraz becerikli olsalardı, net pozisyonlar da bulabilirlerdi.

Schuster''in, Ankaragücü maçındaki çift santrfor uygulamasından neden vazgeçtiğini anlamak mümkün değil. Nobre tek başına oynayamıyor. Yardımcısı Tabata''nın kendine hayrı yoktu. Nobre''ye ne fayda sağlasın? Sağ kanatta Hilbert rakipte oynar gibiydi. Her topu kaptırdı, kaybetti. Solda Holosko da etkisizdi. Bu durumda tüm gözler Guti''deydi. Guti tek başına ne yapsın? Boşa kaçan kendisini Guti''ye gösteren de yoktu.

Hakan''ın topu kazandıktan sonra kaledeki yavaş hareketlerine sinir oldum. Neden topu çabuk oyuna sokmaz? Neden rakibe toparlanma fırsatı tanır? Defansın hücum girişimleri de yetersizdi. Bu durumda etkili olmak elbette olanaksızdı. İlk yarıyıs ıkılarak ve sinirlenerek izledim.

İkinci yarıda Beşiktaş oyunu tek kaleye çevirdi. Zaten bunun dışında da bir şey beklenemezdi, düşünülemezdi. CSKA''nın gücü bu kadardı. Takım halinde kalelerini korumaya çalıştılar. Tek yaptıkları buydu. Beşiktaş biraz becerikli olsa tabelanın değişmesi son dakikaya kesinlikle kalmazdı.

Şeref kürsüsü Üzülmez''in

Siyah-beyazlı taraftarlar ölüp ölüp dirildiler. Ancak son dakikada da olsa gol ile havalara sıçradılar. Ernst sahanın her tarafında her işi yaptığı gibi bir de gitti golünü attı. Ancak ben şeref kürsüsüne golü atan Ernst''i değil İbrahim Üzülmez''i alıyorum. İhtiyar delikanlı sol kanattan esti, gürledi. Tutabilene aşk olsun. Maşallah! O ne ciğer öyle. Tekniğini de ilerletti.

Schuster rotasyon yapmasaydı maç bu denli tehlikeye girmezdi. Örneğin; Bobo-Nobre ikilisini maçın başında devreye soksaydı daha erken gole ulaşırdı. Ancak Schuster de haklı Fenerbahçe maçını düşünüyor. Sakatlıktan yeni çıkan Bobo ve Quaresma''yı hazır kuvvet olarak yanında tuttu. Beşiktaş''ın aksayan en önemli yanı defansın sağı. Ekrem o bölgede rakibini durduramadığı gibi hücumda da zayıf kaldı. CSKA kontrataklarla bu bölgeden gole ulaşabilirdi.

Gruplardaki ilk maçlar daima önemlidir. Beşiktaş bunu zor da olsa kazasız, belasız atlattı. Bu CSKA''yı Beşiktaş Sofya''da daha rahat yener. Bu galibiyet ayrıca Pazar günü oynanacak derbide de Beşiktaş için pozitif katkı yapacaktır. Ligimizde ve Avrupa Kupası maçlarında Beşiktaş şu ana kadar iyi görüntü verdi. Ancak lig ve Avrupa asıl bundan sonra zorlaşacak. Schuster ve talebeleri bunun bilincinde olmak ve futbollarını bir basamak daha yukarıya çıkarmak zorundalar.

14 yıl önce
Geç oldu, güç oldu!
Kamu yönetiminde yeni sistemi mi yoksa uygulamayı mı eleştirmeliyiz?
Rus casus uçağının sınırda ne işi vardı?
Nefsime öğütler
Olay İsrail-İran arasında geçmiyor, Gazze’de soykırım var
Arap medyasında Türkiye karşıtlığı fitnesi