|
Haksız rekabet

Beşiktaş üst üste aldığı 2 yenilgiden (Gaziantep-Sivas) sonra Kadıköy"e gidiyor. Moraller sıfır. Daha 6. maçta zirve ile arasında ciddi bir puan farkı var. Buna bir de kadro yetersizliğini ekleyin. Neresinden bakarsanız bakın Beşiktaş için hayati önem taşıyan bir maç. Aynı durum F.Bahçe için de geçerli.

2 büyük arasında güç dengesi sadece defansın göbeğinde. Toraman, Sivok, Escude, Ersan ile Yobo, Egemen, Bekir arasında fark yok. Beşiktaş"ın tek üstünlüğü Fernandes. Fenerbahçe"nin orta alanında gole Fernandes kadar yakın bir oyuncu bulunmuyor. Ancak diğer bölgelerde Fenerbahçe net bir biçimde ağır basıyor. Bu görüntü Beşiktaş için acı ama gerçek. Kartal geçtiğimiz sezonların yıkıntılarından kurtulmaya çalışıyor.

Beşiktaş, özellikle kanatlarda epeyce çaresiz. Holosko ve Olcay rakip defansların arkasına dripling yaparak sarkamıyorlar. Defansın iki kanadındaki Hilbert ve Uğur"un da bu yönleri sınırlı. Böyle bir ortamda uzun boylu Almeida veya Batuhan fazla işe yaramıyor. Beşiktaş"ta sprinter bir santrafor da bulunmuyor.

Siyah beyazlıların dört gol yolu var. 1- Fernandes"in kullandığı duran toplar. 2- Fernandes"in ortadan diklemesine verdiği derin gol pasları. 3- Fernandes"in kenarlara kaçarak yaptığı ortalar. 4- Fernandes"in ceza alanı çevresinden attığı şutlar. Kısacası Fernandes, Fernandes ve yine Fernandes…

Avantajlar ve dezavantajlar

Son haftalarda Necip"in orta alanda sorumluluk üstlenmesi, 2 sezon önceki görüntüsüne döner gibi olması sevindirici. Bunu sürdürürse takım halinde karşı kaleye daha fazla gitme şansını yakalarlar. Beşiktaş orta alanında Holosko, Veli, Necip ve Olcay çok dirençliler. İkili mücadelelerde savaşıyor ve ayakta kalmasını biliyorlar.

Fenerbahçe de orta alanda boğuşan oyunculara sahip. Artı bir de bu oyuncular ceza alanı çevresinden fazla sayıda şut atıyorlar. Beşiktaş bunu yapamıyor. Fenerbahçe"de gol silahı oldukça fazla. Ancak bunlar beklenileni veremiyor.

Beşiktaş"ta bir başka önemli problem kulübe. Samet hoca bu yönde de sıkıntılı. Yedek oyuncular skoru değiştirecek nitelikte değil. Kocaman"ın olanakları kendisinde yok, hiç yok.

F.Bahçe"nin 4 dezavantajı var. 1-Perşembe yorgunluğu. 2-Alex kaosu ve seyircinin vereceği tepki. 3-Mutlak kazanma zorunluluğu. 4-Kolay gol yemesi, kaliteli ayaklarına karşın zor gol atması.

Beşiktaş"ın avantajlarını şöyle sıralayabiliriz: 1-Kötü gidişi derbi galibiyetiyle sona erdirme isteği. 2-Tek puana da sıcak bakmaları. 3-Fenerbahçe kadar stres taşımayacak olmaları. 4-Fernandes. 5-Takım halinde çok koşmaları.

İbre elbette F.Bahçe"den yana. İki takım arasında haksız bir rekabet var. Ancak derbilerin çok şaşırtıcı sonuçlara gebe olduğu da gerçek.

12 yıl önce
Haksız rekabet
Kara dinlilerle milletin savaşı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim