|
Kartal geri vites

17 dakikaya 2 gol sıkıştırıyorsun ve sonra maçı doğum sancılarıyla noktalıyorsun. Bu nasıl iştir anlamak mümkün değil. Sen nasıl bir takımsın. Taraftar iki golle coşmuş, havalarda. Sen ise yerlerde sürünüyorsun. Büyük takım elde ettiği skoru korumak için oynar mı? Ricardinho ile Delgado birlikte oynamazmış. Be kardeşim oynayanlar ne yapıyor. Ben onu bunu anlamam, nasıl bir formül bulacaksan bul ve bu iki adamı birlikte oynat. Durmadan mazeret üretiyorsun. Bırak bunları işine bak. İşte gördük Ricardinho oyuna girdikten sonra adeta Beşiktaş''ın çehresi değişti. En azından top Beşiktaş''ta daha fazla kalmaya başladı.

Runje''ye öfkeleniyorum. Yediği golde hatalıydı. Ayrıca o kadar ağır hareket ediyor ki, çıldırmamak elde değil. Buna biri Beşiktaş''ı anlatmalı. Hiçbir şekilde Beşiktaşlı bu rölanti davranışlarını kabul etmez. Maçın bitmesine yarım saat var, Runje topu eveleyip geveliyor. Hadi canım sende...

Burak''ı da çözebilmiş değilim. Bir bakıyorum tekniğinden çok fizik gücünü ve vücudunu devreye sokarak rakiplerini kolayca ekarte edebiliyor. Ancak bu hareketlerini güzel bir pas veya şutla tamamlayamıyor. Kafasını kaldırıp çevresini göremiyor. Sık sık geriye dönüşlerini de anlayamıyorum. Aslında bu geri vites Beşiktaş''ta moda oldu. Amaçsız yan ve geri paslarla ne elde edilmek isteniyor.

A.Gücü''nün eti budu belli. Böyle bir takıma karşı bile sen oyunun kontrolünü tamamen eline geçiremiyorsun işte o zaman ciddi ciddi düşüneceksin. Uzun süredir kötü oynayan Kleberson, bu kez biraz toparlanmış gibiydi. Hep topun peşindeydi. Pas trafiği kontrolü altındaydı. Zaman zaman iyi işler yaptı, oyunu organize etti. Ali Tandoğan, hiç ısınmadan oyuna girmesine karşın özellikle ilk yarıda olumlu işler yaptı. İkinci yarıda takımla birlikte o da durdu.

Nobre''nin oynama iştahı en üst düzeydeydi ve buna hayran kalmamak elde değil. Fizik olarak da inanılmaz güçlü. Her yere koşuyor, her rakibe bastırıyor. Ne yazık ki hiç yardım almıyor. Ne kanatlardan doğru dürüst orta geliyor, ne de ortadan derinlemesine paslarla buluşabiliyor. Nobre''ye yazık oluyor. Tigana, bu oyuncudan en üst verimi almanın formülünü bulmalı.

Üç puanı alanı elbette dövecek değiliz. Gelgelim bu oyun ne Beşiktaş''ı yakışıyor, ne de gelecek için umut veriyor. Lafla peynir gemisi yürümez. Bu futbolcularla bu takım çok daha iyisini oynamalı. Tigana''ya birileri bunu söylemeli.

18 yıl önce
Kartal geri vites
Şu dağlarda kar olsaydım..
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…