|
Kartal harakiri yaptı

Galibiyeti korumanın tek yöntemi hücum oyuncusu çıkartıp savunma oyuncusu almak değildir. Carvalhal tek golün üzerine yatmak, skoru kurumak adına “Harakiri” yaptı. Karşı kale unutulduğu anda işte böyle tokadı yersin. Bunun örnekleri çok yaşandı, Carvalhal bu gerçeği nasıl göz ardı eder.

Büyükşehir Belediye hem savunmayı hem de hücumu çok iyi yapabilen bir takım. Kendi kalesinde de çoğalıyor, rakip kalede de. Hiçbir zaman tek puan peşinde koşmuyor. Çabuk ataklarla pozisyonlara girebiliyor. Carvalhal atıkları golden sonra takımını neredeyse kendi ceza alanı önüne çekti ve Büyükşehir''e “Gel bana gol at” davetiyesi çıkardı. Büyükşehir de bu ikramı geri çevirmedi.

Haydi çok adamla kendi kalende kapanmayı hedefledin, peki o zaman böyle bir takımda Almeida''nın ne işi var? Almeida ileride tek başına ne yapabilir? Pektemek yerine Almeida''nın çıkması gerekmez miydi? Maçın tamamında Beşiktaş''ın nasıl gol atabileceğini düşündüm. Duran top dışında başka hiçbir alternatif aklıma gelmedi. Quaresma''sız ve Simao''suz Beşiktaş''ın başka gol projeleri olmalı. Bakıyorum Veli yetersiz, Pektemek Manisa maçındaki performansının epeyce uzağında. Almeida zaten hep kayıp, orta alandan da ataklara etkili katılan yok. Bu durumda elbette ki Beşiktaş''ın dün olduğu gibi pozisyon bulması çok zordu. Fernandes diyoruz ancak o da çoğu kez etkisiz kalıyor. Ayrıca inanılmaz top kaybıyla oynuyor Carvalhal buna izin vermemeli. Sahanın en çok koşan mücadele eden oyuncusu Ernst''ti. Evet rakipten çok top çalıyordu. Ancak bu işin bir de top kullanma yönü var. Ernst''te bu yetenek yok. Eski görüntüsünden uzaklaşan Necip de karşı kaleyi hedef olarak almayınca Beşiktaş''ın pozisyona girmesi haliyle çok zorlaşıyor.

Ürkekliğin faturası

Her zaman övgüyle söz ettiğimiz Beşiktaş geri 4''lüsü bu kez Büyükşehir Belediye''ye oldukça fazla pozisyon verdi. Doca, Hilbert''i ezdi geçti. Büyükşehir Belediye bu oyuncuyu nereden bulmuş, gerçekten çok yönlü biri. Bu kez Egemen – Sivok ikilisi arasında arıza vardı. Rakip hücum oyuncuları göbekten Beşiktaş''ı epeyce zorladılar. Cenk''in kurtardıkları olmasaydı Beşiktaş sahadan tek puanla da ayrılamazdı. Holosko-Veli kıyaslamasında bana göre Holosko iki adım önde. Carvalhal nedense tersini düşünüyor. Yazıyı fazla uzatmaya gerek yok Kartal ürkekliğinin faturasını ödedi.

12 years ago
Kartal harakiri yaptı
Oy vermek şirk midir?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?