|
Kartal harakiri yaptı

Beşiktaş, Ankara''da ilk 45 dakikada sahada piknik yaptı. Karşı kaleye yan gözle bir bakmadı. Ankaragücü''nün zaten Beşiktaş kalesiyle hiçbir ilgisi yoktu. Koskoca 45 dakika orta sahada anlamsız paslarla geçti. Maçı izleyenlerin her halde uykusu gelmiştir. Sözüm ona Beşiktaş zirveyi hedefliyor. Bu nasıl iştir böyle! Zirveye oynayan bir ekip koskoca 45 dakikayı çöp kutusuna atar mı? Yoksa Kara Kartal 3-5 maç kazandım diye havalandı mı? İkinci yarıda sergiledikleri oyunu, ilk 45 dakikada da sergileselerdi işin şekli çok başka olurdu.

Kötü oynayan, çok kötü oynayan o kadar fazla oyuncu vardı ki! Hangisini sayayım. Kötü oynayanlar listesinin başında Almeida vardı. Mübarek o uzun boyuyla bile işe yaramadı. Bir hava topuna da vuramadı. Havada olduğu gibi yerde de yoktu. İkinci gol ümidi Mustafa Pektemek''i ara ki bulasın. Bu çocuk kenar çizgilerde oynayamıyor. Ya göbekte oynatacaksın, yahut da hiç oynatmayacaksın. Simao''nun mazereti sakatlıktan yeni çıkmış olması. Ancak Siamo gibi bir adam sahada bu denli kaybolmamalı. Tek faydalı işi olmadı. Gole yakın olarak oynatılan dördüncü oyuncu Veli''ydi. O''nu da ara ki bulasın. Ortada şuursuzca dolaşıp durdu. Gol için en ufak bir girişimi yoktu. Ernst zaten ofansif yönü yetersiz bir oyuncu. Böyle bir ortamda skora imza atacak tek kişi Fernandez''di. O da dün arkadaşlarına uymuştu. Beşiktaş ailecek sefilleri oynadı. Kaleci Cenk, göbekteki Egemen ile Sivok''a olumsuz tek kelime etmem. Ankaragücü, bu üç oyuncuyu rahatsız etmedi. Zaten edecek güçleri de yoktu. Onlar sahaya sadece ve sadece gol yememek için çıkmıştı. Beşiktaş kalesi Ankaragücü''nü pek fazla ilgilendirmiyordu.

FUTBOL CİDDİ BİR OYUN

Beşiktaş''ın rakibini açması için kanatları kullanması gerekirdi. Kanatlardaki 4 oyuncu da faciaydı. Mustafa Pektemek ve Simao''nun arkasında oynayan Ekrem ile İsmail, Beşiktaş''ın oyununu kilitlemek için ellerinden geleni yaptılar. Bir kez de son çizgiye inip olumlu bir iş yapın. Yok yok yok. Futbol ciddi bir oyundur. "Adam sende" dersen işte böyle kötü tokat yersin.

Bu arada hemen belirteyim Carvalhal de değişikliklerde çok ama çok geç kaldı. Daha ilk yarıda iki oyuncu değişikliğini yapmalıydı. Veli''ye Simao''ya nasıl o kadar uzun süre tahammül etti. Hayret. Ayrıca sistemde en ufak bir değişiklik yapmaması da şaşırtıcı. Karşı kale önünde çoğalamadığını görmesine karşın neden bir başka alternatif düşünmedi. Örneğin Almeida-Edu ve Mustafa Pektemek''ten ikisini çift santrfor oynatabilirdi. Oyunun doldur boşalta döndüğü özellikle son 15 dakikada bunu mutlaka denemeliydi. Beşiktaş, teknik direktörüyle futbolcusuyla Ankara''da harakiri yaptı. Pek çok oyuncusunu kaybeden Ankaragücü''ne dişini geçiremedi. Futbol cilveli bir oyundur. Ancak bu kadar da değil.

12 yıl önce
Kartal harakiri yaptı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi