|
Kartal hırs yaptı

Futbol ilginç bir oyun. Sonucunu önceden tahmin etmek imkansız. Mutlak favori dediğiniz bir takım sizi yanıltabiliyor. Maçtan önce spor kamuoyunun büyük çoğunluğu Beşiktaş''a şans tanımıyordu. Bu ortam Beşiktaş''ın maça daha fazla motive olmasına neden oldu.

İlk yarıda oyun G.Saray ağırlıklıydı. Ancak Beşiktaş inanılmaz bir mücadele veriyordu. Topun her olduğu yerde en az 2-3 Beşiktaşlı futbolcu görev başındaydı. Pres yapıyorlardı, koşuyorlardı, rakiplerine boş alan bırakmamaya çalışıyorlardı. Fakat topu kullanmayı unutmuşlardı. Bu şekilde gol yememeleri olanaksızdı. Ancak bunun bilincinde değillerdi. İlk yarıda attıkları 2 golde G.Saraylı futbolcuların yanlışlıkları büyük faktördü. G.Saray''ın attığı 2 gol ise Cenk ve Mustafa Pektemek''in hediyeleriydi. Bir büyük maçta bu kadar büyük hatalar yapılmaz. Yaparsan, faturayı kalende gol olarak ödersin.

Mustafa Pektemek oynadığı sürede sahada hiç gözükmedi. Sakatlığı büyük şanssızlık. Yerine giren Batuhan hiç de fena işler yapmadı. İlerisi için umut verdi. Aslında Batuhan sadece havada değil, yer toplarında da oldukça başarılı biri. Herhalde artık akıllanmıştır. Kendisine verilen bu şansı umarım iyi kullanır.

Üçüncü golün asistini yapan Olcay bir türlü ''ben bu takımın banko oyuncusuyum'' dedirtmiyor. Henüz kesin yargıya varmak için çok erken. Biraz daha bekleyeceğiz. Son anda ''Feda'' sonucu affa uğrayan Holosko Beşiktaş''ın en başarılı adamıydı. Attığı 2 golün dışında da etkili oldu. Son derece hırslı ve istekliydi.

Beşiktaş''ın en büyük sorunu orta alanda. Her işi Fernandes yapmak istiyor. Bu nedenle de çok top kaybıyla oynuyor. İlk yarıda tam 16 pas hatası yapmış. Bunun nedeni orta alanda kendisine Veli Kavlak ile İbrahim Toraman''ın yeterince yardımcı olamamaları. Beşiktaş mutlaka bu bölgeye takviye yapmak zorunda. Veli çok koşuyor, Toraman rakip atakları önlemek için büyük çaba harcıyor. Ancak bu iki oyuncunun karşı kaleyle ilişkisi son derece zayıf.

Escude''yi dikkatle izledim. Bir yargıya varamadım. Onu da bekleyeceğiz. Uğur Boral''dan daha iyi şeyler beklerdim, göremedim.

G.Saray gerçekten Beşiktaş''a oranla çok güçlü ve geniş bir kadroya sahip. Bu maçta puan kaybettiler. Ancak önleri açık.

12 yıl önce
Kartal hırs yaptı
Kara dinlilerle milletin savaşı
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?