|
Kurtarıcı Ernst

Belli ki Schuster oyuncularına "bol bol pas" demiş. Bıktırırcasına, çıldırtırcasına bin tane yan pas ve geri pas. Peki ileri nasıl gideceksiniz? Ayrıca bu kadar pas rakibe toparlanması için yeterli zamanı vermek ve "Ben seni az adamla hazırlıksız yakalamak istemiyorum" demek değil mi?

Antalyaspor geriye yaslanmış bekliyor. Beşiktaş kendi arasında sakin sakin top çeviriyor. Karşı kale arada bir aklına geliyor. Beşiktaş topla daha fazla oynayan taraf. Ancak bunun gole faydası yok. İlk yarı aynen böyle.

Gole giden ilk derin pas 55. dakikada Ernst''ten ve sonucu da Bobo''nun golü. Bu golden sonra iki net pozisyon daha. Şonra yine gevşek gevşek paslaşmalar ve aptalca yenilen bir gol. Hilbert-Hakan ikilisi zoru başardılar. Hakan hatalı gol yeme konusunda artık uzmanlaşmaya (!) başladı. Büyük takım kalecisi böyle acemice işler yapmaz.

SCHUSTER NEYİ BEKLEDİ

Bir acemilik de Schuster yaptı. Oyuncu değiştirmek için tam 76 dakika bekledi. Ey mübarek kötü oynayan oyuncuları görüyorsun. Neden hamle yapmıyorsun. Aurelio ile Necip''i bir arada oynatmak akıllıca bir iş mi? Tabata bal yapmayan arı gibiydi. Vızıldadı durdu, boşuna… Yetmiyormuş gibi takım tam atağa kalkarken kaybettiği toplarla Antalya''ya kontratak şansı verdi. Nobre ve Holosko''nun çok daha önce oyuna girmesi gerekmez miydi? Sağ kanadın işlemediğini herkes gördü. Schuster buraya neden bir çözüm getirmedi.

Bu Ernst herhalde uzaylı. Hem en çok koşan o hem en çok işi yapan o… İki golün asisti de ona ait. Ernst Guti''yi aratmadı. Allah nazardan saklasın. Böyle adama şapka çıkartmayacağız da ne yapacağız.

Beşiktaş''ın daha fazla gol pozisyonuna girememesinde en önemli faktör kanatların işlememesiydi. Quaresma bekleneni veremedi. İbrahim Üzülmez''in zaten ofansif yönü yok. Sol her zamanki gümbür gümbür değildi. Böyle olunca da elbette Bobo zorluklar yaşadı. Aurelio ve Necip de ofansif yönde en ufak bir varlık göstermeyince zaman zaman oyun kilitlendi.

Beşiktaş kolay kazanabileceği bir maçı doğum sancıları çekerek noktaladı. Evet Antalyaspor''dan daha üstündü ama bu üstünlük diğer güçlü takımlar karşısında kendisine kesinlikle yetmez. İşi daha ciddiye almalılar ve sonucu bu şekilde son dakikalara bırakmalılar. CSKA, F.Bahçe ve Antalya maçlarından ders almaları gerekir. Almazlarsa kötü tokat yerler.

14 yıl önce
Kurtarıcı Ernst
Eski Ramazanlar
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim