|
Maç tribünde oynandı

Tribünlerin sahanın içiyle ilgisi yoktu. Onlar bir hafta önceki derbide kalmışlardı. Protestolar bitmek bilmiyordu. Federasyon ve hakemler hedef tahtalarıydı. Bu arada Fenerbahçe''ye de bolca gönderme yapıldı. Küfrü, protestoyu tasvip etmeyiz, edemeyiz. Hele hele İnönü''de 23 Nisan münasebetiyle misafir edilen yüzlerce çocuğun önünde. Düşünsenize belki de hayatlarında ilk kez stada gelen bu çocuklara ne de güzel örnek olduk. Lanet olsun…

Ancak bir gerçeği de belirtmemiz gerekir. Hakemler bu sezon sıralamayı belirlemede ciddi birer unsur oldular. Takımların kaderi iki dudaklarının arasında. Bu maçta da inanılmaz hatalar yaptılar. Sivas''ın bir penaltısını çiğ çiğ yediler. Ayrıca bu pozisyonda Sivok''a kırmızı kart çıkarılmalıydı. İkinci yarıda da Kuddusi Müftüoğlu, ikinci sarı kartını Yasin''e çıkaramadı, bir de Beşiktaş''ın penaltına kan doğradı.

İlk yarıda futbol yoktu. Beşiktaş hiç pozisyona giremedi. Takım halinde de sıfırdı. Tek tek bireyler olarak da sınıfta kaldı. Hiçbir oyuncu oyuna ağırlığını koyamadı. Kanatlar çalışmadı. Holosko ve Tello inanılmaz derecede kötüydüler. Bobo yine ileride yalnız kaldı. Hiç yardım alamadı. Bu durumda zorlanması gayet doğaldı. Her şeye karşın bir attı, bir de attırdı. Orta alanda Fink ve Necip oyuna egemen olma adına fazla bir varlık gösteremediler. Uğur karşı kaleyi en fazla düşünen oyuncu oldu. Fakat bir noktaya kadar.

SİVAS İSTEDİĞİNİ ALDI

İkinci yarıda iki takımın da girdiği pozisyonlar vardı. Ve oyun tempo kazandı. Top iki kale arasında gidip gelmeye başladı. Özellikle de 45-55 arası futbol olarak da doyurucuydu. Son vuruşlarda biraz becerikli olsalardı iki takım da gol sayısını arttırabilirlerdi. Özellikle de Holosko gol kaçırma rekorunu kırdı. Bobo''nun ikramında topu ağlara göndermekten başka yapacağı hiçbir şey yoktu.

Bu sezon ikinci kez ilk onbirde oynayan Rıdvan, ofansif organizasyonlarda başarılıydı. Fakat, savunma yönüyle pek güven vermedi. Ferrari, belli ki sakatlığın etkisinden henüz kurtulamamış. Sivok her maçında belirli bir çizginin altına düşmüyor. Necip''ten daha iyi işler beklerdim.

Sivasspor''un amacı tek puanı kapmaktı. Bu nedenle de savunma önlemlerine ağırlık vermişler. Bu arada da kontra ataklarla gol arıyordu. Küme düşme tehlikesini iliklerine kadar hisseden Sivasspor''un mücadelesine şapka çıkarıyorum. Var güçleriyle boğuştular. Sonunda da amaçlarına ulaştılar.

Maç protestolarla başladı. Protestolarla bitti. Her iki takım da futbolu ikinci yarıda hatırladı. El ele kol kola bir 90 dakika noktalandı.

14 yıl önce
Maç tribünde oynandı
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?