|
Papaz her zaman pilav yemez

Antalyaspor''un sayılmayan golüne ne demek gerekir doğrusu bilemiyorum. Top yarım metre kale çizgisini geçti. Herhalde bunu bir tek yardımcı hakemle orta hakem görmedi. Hiç böylesine tanık olmadım. Beşiktaş inanılmaz derecede dağınık, inanılmaz derecede etkisiz bir takım görüntüsünde. İlk yarıda iki pozisyonları var. İkisi de duran toptan. Birini Almeida değerlendiremedi, diğerini de Edu. Buna karşılık Antalyaspor''un üç net gol pozisyonu var. Ve üçü de organize ataklar sonucu. Sadece bu rakamlar bile genel görüntüyü tüm netliği ile ortaya koyuyor. Beşiktaş, Antalya''ya tatile gitmiş.

İkinci yarıya baktığımızda Beşiktaş''ın yine organize atağı yok. Almeida''nın golü rakibin ikramı. Bu yarıda tek fark Antalyaspor''un da ciddi pozisyonlara girememesi. Her iki takım için de sıkıcı, keyif vermeyen bir doksan dakika.

CARVALHAL, SİMAO VE EDU''YU GÖREMİYOR MU?

Egemen''in eksikliği çok net bir biçimde gözüktü. Ekrem de savunmanın sağ tarafında oynamasını bilmiyor. Pek çok kademe hatası yapıyor. İsmail pasif mi pasif... Bir tek Sivok eh işte... Uzun süredir oynamayan Toraman yine de bu hattın en iyisiydi. Çok yerinde müdahalelerde bulundu. Defans bloğundaki görüntünün yanında orta alan da içler acısı. O çok beğendiğimiz Fernandes sadece 3 pozisyonda var. İlk yarıda çok güzel iki ölü top kullandı ve bir de ikinci golü kaleciyi de geçerek ağlara yolladı. Hiç değilse 3 tane gol işi yaptı. Ernst tamamen kayıplardaydı. Veli inanılmaz dağınık. Bu durumda belirgin bir üstünlük sağlamak elbette çok güçtü. Simao kötü oynama rekoruna doğru koşuyor. Hayrettir tek olumlu iş yapmıyor. Adam futbolu unutmuş gibi. Ve hayrettir Carvalhal da Simao''yu 89. dakikaya kadar oyunda tutuyor. Yurttaşına demek ki dişini geçiremiyor. Sol ayaklı Edu sağ çizgide misafir sanatçı gibiydi. Sanki bir jübile maçına gelmiş ve lütfen sahaya çıkmıştı. Koşarken bile düşünüyordu. Beşiktaş''ta forma giymek çok kolaylaştı. Edu tipindeki adamlar nereden bulunuyor, nasıl alınıyor hayret. Bir kere bu oyuncu sağ çizgide oynayamaz. Bunu Carvalhal göremiyor mu? Sol çizgi hadi neyse!

Almeida''nın açıkgözlülüğü takipçiliği olmasaydı, Beşiktaş 3 puanı kolay kolay alamazdı. Almeida bir attı bir de attırdı. Hava toplarını da aldı. Takımda iyileri sayacak olursak bu oyuncu başta gelir. Daha sonra da zoraki olarak Toraman, Fernandes ve Sivok''u söyleyebiliriz. Elbette Cenk de hiç sırıtmadı. Diğerleri faciaydı. Beşiktaş bu futbolla zirvede tutunamaz. Her takım Antalyaspor gibi cömert davranmaz. Her yardımcı hakem topun yarım metre geçtiği pozisyonu ıska geçmez. Son haftalara baktığımızda Kara Kartal oyununu bir türlü süsleyemiyor.

Maç kazanmak önemli ama bu oyunla her zaman papaz pilav yemez. Quaresma beyefendi de bir sahneye çıksa da bir görsek. Paraları bankaya yatırılmış. Umarım keyfi yerine gelmiştir. Ancak hemen belirtelim koskoca bir takım sadece bir oyuncuya bağlıysa yandı gülüm keten helva.

12 yıl önce
Papaz her zaman pilav yemez
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…