|
Pektemek gol demek

Beşiktaş''ın ilk golü 7. dakikada. 7 ile 20. dakikalar arasında girdiği tam 4 gol pozisyonu daha var. Bursaspor ise 20 dakikalık bu bölümde tek gol pozisyonuyla yetindi. Bu rakamlar bize Bursaspor''un golü yedikten sonra savunma disiplininden tamamen uzaklaştığını gösteriyor. İşte böyle bir ortamda Beşiktaş, farkı arttırmalıydı. Pozisyonları cömertçe harcadı. Üstelik bir de aynı Bursaspor gibi, savunmasından ileri çıkarken kaptırdığı topla rakibine bir gol ikram etti. Hemen 2 dakika sonra Edu''nun golü gelmeseydi Beşiktaş büyük sıkıntılar yaşardı.

Şimdi gelelim ikinci yarıya. İlk yarıda 6 pozisyona giren Beşiktaş''ın ikinci 45 dakikada 3. golü attığı 83. dakikaya kadar hiç pozisyonu yok. Bıraktık pozisyonu Bursa kalesiyle ilgili yok. Tek yaptığı kendi kalesini korumak. Şampiyonluğa oynayan bir takım böyle ürkek, böyle korkak olmaz. Bursaspor''da biraz becerikli ayaklar olsaydı Beşiktaş ilk yarıdaki avantajını çok kolay kaybedebilirdi. Carvalhal, bunu bizler gibi o da kenardan gördü. Peki be kardeşim neden bir müdahalede bulunmazsın? Necip sakatlanmasa 72''de Siamo değişikliğini de yapmayacaksın. Mustafa''yı 80. dakikaya kadar yanında oturtmak tam bir skandaldı. Almeida yorulmuştu. Edu yerlerde sürünüyordu. Ve sen 80''de nihayet uyandın.

Özgüven eksikliği

Beşiktaş''taki bu özgüven eksikliğini anlayabilmek çok güç. Golü atıp öne geçtiği anda hemen yelkenleri indiriyor. Bu sezon pek çok puanı bu nedenle kaybetti. Ne var ki bir türlü akıllanamıyorlar. Burada ben öncelikle o takımın komutanını suçlarım.

Beşiktaş''ın savunmasına bu maç için fazla söz söyleyemem. Sivok ve Hilbert''in olmamasına karşın rakiplerine fazla sayıda pozisyon vermediler. Hem de orta alandan yeterli desteği görememelerine karşın. Toraman görevini yaptı. Sivok''u aratmadı. Ekrem çok iyi niyetli, çok çabuk, çok koşuyor ama Beşiktaş''ın banko oyuncusu değil. Öbür kanattaki İsmail de bir türlü tam randımanla oynayamıyor. Necip ve Ernst''in rakipten top çalma çabalarına saygı duyuyorum. Gollerin ilk ikisi de bunların asistleriyle oluştu. Ancak bu ikili daha fazla rakip kaleyi düşünmeli. Fernandes çok yetenekli bir oyuncu. Ancak ah orada gerçek performansıyla bir Guti olsa. Fernandes, Guti kadar ince işler yapamıyor. Almeida''yı attığı golün dışında fazla göremedim. Veli durmadan koşan bir oyuncu. Ancak zihinlerde iz bırakacak işlere imza atamıyor. Bitirici işler yapamıyor. Golü düşünüyor fakat girebileceği pozisyonları yanlış tercihleri nedeniyle yok ediyor. Bu kez Rüştü de zaman zaman acemice işler yaptı. Pektemek''in attığı gol olmasaydı Beşiktaş taraftarları son dakikaya kadar cehennem azabı yaşardı.

Bursaspor ve Beşiktaş futbol olarak birer devre sahne aldılar. Bu bölümlerde Beşiktaş daha fazla pozisyona girdi ve bunun sonucunda 3 puanı yakaladı. Bursaspor diri göründüğü ikinci yarıda bile Beşiktaş''ı 1-2 pozisyonun dışında zorlayamadı. Bursaspor''un gerçek bir golcüye gereksinimi var. Beşiktaş''taki 10 numara yetersizliği de açıkça görülüyor. Ve de Quaresma''nın yokluğu çok net belli oluyor. Beyimizin tatili daha bitmedi mi?

12 yıl önce
Pektemek gol demek
Olanı olduğu gibi kabul etmek
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir