|
Profesör Guti

İnönü''de iki santrfor (Nobre-Bobo). Geri dörtlünün önünde Ernst. Ernst önünde de Guti, Nihat, Necip üçlüsü. Bu format ve bu kadroyla kanatları kullanmak elbette çok zordu. İlk yarıda tek gol İsmail''in getirip ortaladığı top sonucu gerçekleşti. Bunun dışında bir de Bobo''nun diriplinglerle yine soldan geliştirdiği ama sonlandıramadığı bir pozisyon vardı.

Sağ işlemiyordu, sol yarım idare ediyordu. Beşiktaş ortadan gole gitmek istiyordu. Ancak Nihat''ın defansif olduğu gibi ofansif yönde de katkısı çok azdı. Necip, Ernst zaten gole yakın adamlar değillerdi.

Bu durumda gol Guti''nin ince paslarına ve Nobre ile Bobo''nun çabasına bırakılmıştı. Zeminin kötü olması da pozisyona girmeyi zorlaştırdı.

İkinci yarıda görüntü ilkinden farklıydı. Ankaragücü gol atmak için riski göze alınca Beşiktaş pek çok boş alan bulmaya ve gol sinyalleri vermeye başladı. Ankaragücü, Guti gibi bir futbol profesörünü de boş bırakınca her şey belli oldu. Oyun hemen Beşiktaş''ın kontrolüne girdi. Ankaragücü, İbrahim Toraman''ın golünden sonra hemen sahaya havluyu attı. Ve Beşiktaş kolaylıkla gollerini arttırdı.

Burada hemen Guti''ye bir paragraf açalım. Gerçekten müthiş biri. Milimetrik paslar atıyor. Bobo''ya attırdığı üçüncü gol nefisti. Yıllardır Beşiktaş böyle bir mayöstrünün özlemini çekiyordu. Aranan kan bulundu. Beşiktaş, Quaresma''sız da galip gelebileceğini dün gösterdi.

ERNST BİLDİĞİZ GİBİ

Kanatlar beklenildiği gibi işlemedi. Fakat yine de Beşiktaş, yüzünün akıyla sahadan ayrılmasını bildi. Ferrari, defansın komutanıydı. Çok çok iyi oynadı. İsmail de ''artık bu formanın sahiplerinden biriyim" demeye başladı. Ernst''i hiç sormayın, hep bildiğiniz gibi. Her taşın altından o çıkıyor.

Ben bu maçta Nobre''yi çok ama çok beğendim. Her işi yaptı. Topu ilerde tuttu. Takımın nefes almasını sağladı. Hava toplarında tartışmasız bir üstünlüğü vardı. Bobo, golcülüğünü çok net bir biçimde gösterdi. Bobo-Nobre bir arada oynamazmış. Hadi canım sende. İşte gördük, mükemmel oynadılar.

Schuster''in ofansif zenginliğe önem vermesi çok hoşuma gidiyor. En iyi savunmanın hücum olduğunu bütün takımlar artık anlamalı.

14 yıl önce
Profesör Guti
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset