|
Quaresma noktayı koydu

Beşiktaş ilk yarıda iki, ikinci yarıda da iki gol attı. Ancak ilk yarıdaki futbolu, insanı donduracak kadar soğuktu. Herhalde siyah-beyazlı taraftarlar bu bölümü titreyerek izlemişlerdir. Karabükspor''un değerlendiremediği tam 4 net pozisyon vardı. Birinde Cenk başarılıydı, diğer üçünde Karabükspor''lu oyuncular beceriksizdi.

Beşiktaş, pozisyona girmeden ilk yarıyı iki golle kapattı. Goller duran toplardan. Yediği gol de duran toptan. 45 dakikanın özeti; Beşiktaş hiçbir şey oynamadı, Karabükspor oynadı ama bunu skora yansıtamadı. Özellikle de Emenike, her pozisyonda ezdi, yıktı geçti. Ne Toraman ne de Zapo bu oyuncuyu durduramadı. Karabükspor defansı, orta alanı ve forvet elemanlarıyla bir kabus gibi Beşiktaş kalesinde esti durdu. Beşiktaş ise her oyuncusuyla teslimiyeti kabul etmiş bir görüntü sergiledi.

İkinci yarı roller tamamen değişti. Karabükspor sahadan silindi, yorgun denilen Beşiktaş tek söz sahibi oldu. Artık top hep ayaklarındaydı. Ve oyunu istedikleri gibi yönetiyorlardı. Mücadeleyi tamamen Karabükspor yarı alanına yıktılar. Karabükspor hem atak girişiminde bulunamıyor hem de defansında açıklar veriyordu.

Guti bu değil

İlk yarıda sahada hiç gözükmeyen Quaresma, son bölümde öyle bir sahne aldı ki vay vay da vay vay! Bir penaltı yaptırdı, bir de attı. Yani noktayı koydu. “Son sözü ben söylerim” dedi. İşte yıldız futbolcu farkı burada ortaya çıkıyor. Adam duruyor duruyor ve öyle bir vuruyor ki rakibine hayat hakkı tanımıyor. Diğer yıldız Guti ne alemdeydi diyeceksiniz. Hayır, benim beklentilerime hiç cevap veremedi. Zemin kötüydü, top ayaklarının altında eziliyordu, ince işleri yapmak zordu. Fakat Guti en azından birkaç güzel hareketle gözlerimize hitap etmeliydi. Yok, hayır yapamadı. Necip ve Ernst de orta alanda kendisine yardımcı olamadı. Guti''yi rahatlatamadılar.

Nobre, ceza alanında özellikle de altı pasa topu getirdiğinizde son derece etkili bir oyuncu. Bunu dün bir kez daha kanıtladı. Attığı gollerin dışında da topu ileride iyi sakladı. Arkadaşlarına duvar oldu. Bu Nobre''yi ben beğendim. Takımın en kötüsü Tabata''ydı. Schuster fazla tahammül etti, geç oyundan aldı. Ekrem ve İbrahim Üzülmez''in ne yaptıklarını bana hiç sormayın. Onlar her maçta 10 üzerinden en az 6 alırlar. Bu kez de öyleydi. Bu arada Üzülmez''in yaşını da sakın dert etmeyin. Görmüyor musunuz herkesten çok koşuyor.

Beşiktaş soru işaretleriyle dolu bir deplasmanı güle oynaya kapattı. Bu arada hemen belirtelim, bu Karabükspor oldukça iyi bir kadroya sahip. Ve son derece etkili bir futbol oynuyorlar. Bana göre önleri açık.

14 yıl önce
Quaresma noktayı koydu
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset