|
Ricardinho farkı

Beşiktaş Tigana''ya rağmen kazandı. Hocamız sonradan uyanmasaydı, Beşiktaş daha ilk maçta UEFA şansını yitirirdi. Ricardinho yok, Bobo var. Fahri veya İbrahim Akın yok, Mehmet Sedef var. Olacak iş değil. Hocamız akşam yatıyor, sabah kalkıyor, bir bakıyorsunuz ilginç kararlarla karşımızda. Sürprizi ne kadar da çok seviyor.

Tigana ile frekanslarımız tutmamaya başladı. O durmadan “Bobo, Bobo bobo” diyor. Hayır efendim! Ricardinho-Delgado-Nobre üçlüsünü Bobo ile bozmaya hakkın yok. Buna “Cinayet” denir. Ayrıca elindeki Gökhan Güleç, Bobo''dan iyi. Bunları görmemek için ya kör ya da keçi gibi inatçı olmak gerekir.

Mehmet Sedef genç ve yetenekli biri fakat deneyimsiz. Çocuğu oynatma oynatma ve sonra arenaya fırlat at. Benim kafam basmıyor. Bu tür maçlarda ustalar sahne alır. Tigana''nın bundan da mı haberi yok. Başarılı hoca, kaliteli oyuncuları birarada oynatmasını bilene denir. Maçtan önce Kanal D''nin canlı yayınında Tigana''nın Sedef ve Bobo tercihlerinin yanlış olduğunu özellikle vurgulamıştım. Sonunda ikisini de çıkarmak zorunda kaldı. Beşiktaş Bobo ile tam 74 dakika 10 kişi oynadı. Bir teknik direktör bu sürede bunu nasıl göremez. Gökhan Güleç girdi, Beşiktaş''ta manzara değişti. Haydi soruyorum. “Güleç mi, yoksa Bobo mu?” Var mı “Bobo” diyecek tek kişi? Bobo''ya penaltı kaçırdı diye kızdığımı sakın düşünmeyin. Penaltı kaçar, zaten pozisyon da penaltı değildi, hakemin hediyesiydi. Gel gelelim biz bu büyük ikramiyeden bile faydalanamadık.

Gol yememe konusunda defans bu kez son derece iddialıydı. CSKA''ya ilk yarıda tek pozisyon verildi. Bunda da Runje mükemmel çıkış yaparak golü önledi. İbrahim Üzülmez takımın en iyi oyuncusuydu. Ricardinho girdikten sonra Beşiktaş oyuna tamamen ağırlığını koydu. İşte lider oyuncu farkı. Brezilyalı oynadı ve oynattı. Güleç''in golü olmasaydı, Sofya''da işimiz zordu. Şimdi yolun zor kısmı aşıldı. Beşiktaş artık bu avantajı Sofya''da kaybetmez.

18 yıl önce
Ricardinho farkı
IŞİD, doğduğu yere, Afganistan’a mı dönüyor?
Tarih sahnesi yeni milletlerini kabule hazırlanıyor...
Yine neden aynı günde bayram edemedik?
Kara dinlilerle milletin savaşı
İnsaf!