|
Sezonun kazancı Necip

Beşiktaş dördüncü sırada ve taraftar takımını kucakladı. İşte bu. Böyle olmalı. Protestoyla, küfürle hiçbir sonuç alınmaz. Futbolda başarı da var başarısızlık da. Taraftar bu sevginin yanı sıra bir takım mesajlar da verdi. En önemlisi de ''Fener''den Cimbom''dan topçu almayın, taraftarı çıldırtmayın'' seslenişiydi.

Rıdvan''a çok üzüldüm. 2-3 haftadır oynamaya başladı, oldukça da olumlu görüntüler verdi, gel gelelim çok talihsiz bir biçimde sakatlandı. Üzüldük… Umarız çabuk iyileşir. Futbol kazası oldu.

Necip her geçen gün yerini sağlamlaştırıyor. Gelecek sezon formalardan biri bana göre onun. O bölgede yabancı kontenjanını kullanmak boşuna. Fink gönderilebilir. Ernst ve Necip orayı doldurur. Gelecek sezonun bana göre banko isimlerinden biri de İsmail olmalı. Bu çocuğa daha fazla şans tanınmalı. Savunma yapmayı biraz öğrendiği anda milli takım için de düşünülecek biri olur. Yalnız kendisine bir uyarıda bulunacağım. Oyunu daha ciddiye almalı, anlamsız driplinglere kalkışmamalı. Böyle birkaç pozisyonda Mustafa denizli de haklı olarak çok kızdı.

Mustafa Denizli ikinci yarıya 3 değişiklikle başladı. Rıdvan''ın yanı sıra öyle zannediyorum ki Sivok ve Tabata da sakatlıkları nedeniyle soyunma odasında kaldılar. Bir takım için 45 dakikanın sonunda 3 değişiklikle başlamak büyük şanssızlıktır. Ne yapsın Mustafa Denizli, mecbur kaldı. Takımda 6 sakat (Holosko, Uğur, Nobre, Ekrem, Ferrari, Yusuf) varken 3 oyuncunun daha sakatlanması anormal bir talihsizlik. Bu gidişle Beşiktaş, Bursaspor karşısına nasıl bir on birle çıkacak doğrusu merak ediyorum.

İlk yarıda Beşiktaş üç net gol pozisyonuna girdi. Ancak vuruşlar kötüydü. Nihat, Diyarbakırspor maçındaki kadar verimli değildi. Ancak yine de sezon başına göre bayağı aşama kaydetmiş durumda. İstekli, iştahlı, topla buluşmak ve pozisyona girmek istiyor. İlk yarıda pozisyona girdi ama gol vuruşunu yapamadı. İkinci yarıda nihayet muradına erdi. Nihat bu çıkışını sürdürürse gelecek sezon Beşiktaş''ın en önemli transferi olarak göze çarpar.

Rıdvan''ın yerine oyuna giren genç Atınç uzun boyuyla "ben havada geçit vermem" mesajıyla ağabeylerinin arasında hiç yabancılık çekmeden oynadı. Manisaspor''un en etkili oyuncusu İsaac''ı çok iyi marke etti. Sivok bu sezon Beşiktaş''ın en istikrarlı oyuncusu. İlk yarıda takımın en iyilerinden biriydi. Özellikle hava toplarında Manisasporlu futbolculara en ufak hayat hakkı tanımadı. Umarım sakatlığı önemli değildir.

Beşiktaş santrfor arkası oyuncu sıkıntısını bu maçta da yaşadı. İlk yarıda Tabata bu bölgede fazla etkili olamadı. İkinci yarıda da Tello. İşte bu nedenle de Bobo, yalnız kalıyor. Yardım alamadan oynuyor. O bölgede Beşiktaş''ın Alex gibi bir oyuncusu olsaydı bugün puan cetvelinde çok daha yukarılarda kendisine yer bulurdu. Gelecek sezon için Delgado''ya güveniliyor. Umarım Arjantinli bekleneni verir. Hakan Arıkan''ı ilk yarıda hiç görmedim. Kalesine doğru düzgün top gelmedi. İkinci yarıda da sadece bir aşırtma topta biraz zorlandı.

14 yıl önce
Sezonun kazancı Necip
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi