|
Tek tabanca yetmez

İnönü''deki ilk maçta elde edilen üç farklı bir skor… Rakip kurabiye gibi tek dişle un ufak oluyor… Ve de daha 10. dakikada Ekrem ve Nihat ile gelen iki gol. Böyle bir ortamda geride kalan 80 dakikayı oynamak futbolcu için hiç de kolay değildir. İş bitmiş her şey belli olmuş, Artık bundan sonrası angarya. Özellikle de takımın banko oyuncuları aynen böyle düşünürler. Risk almazlar, karambollere girmezler, sakatlanmaktan çekinirler. Durumu idare ederler.

Beşiktaş işte böyle bir maç oynadı. Quaresma rakibi çok küçümsedi; fazla koşmadı, karmaşık ortamlara girmedi. İlk maçtaki o muhteşem şovunu bu kez tekrarlamayı gereksiz gördü.

En dikkatli oyuncu Zapotocny''ydi. Takımda kalmak, Schuster''in gözüne girmek için çırpındı durdu. Hiç de fena oynamadı. "Ferrari mi yoksa Zapotocny mi?"sorusunda bir adım öne geçmek istedi. Görünen o ki şu anda Schuster, Zapotocny''e daha sıcak bakıyor. Evet Ferrari geçtiğimiz sezonun ortasından sonra irtifa kaybetti. Sakatlıklar yaşadı, bu sezona da iyi başlamadı. Fakat gerçek performansını yakalayan bir Ferrari her yönüyle Zapotocny''yi sollar. Schuster yanılmasın, Zapotocny''i tutup, Ferrari''yi göndermek büyük yanılgı olur.

Schuster''in Nihat''ı santrfor arkası düşündüğü kesin. Doğru bir görüş. Nihat''ın gerçek yeri işte burası. Bu bölgede çok gol atar, çok yararlı olur.

Delgado''da kıpırdama var. Belli ki pabucun pahalı olduğunu anlamış. İşi sıkı tutuyor. Top rakibe geçtiği anda hemen geriye geliyor. Hey gidi hey, Delgado''nun hiç futbolun savunma yönüyle ilgisi olur muydu? Demek ki Schuster epeyce gözdağı vermiş.

Bu sezon forma, bazı oyuncular için aslanın ağzında. Guti ve bir yabancı santrfor geldiğinde durum daha da kritikleşecek. Hemen söyleyeyim tüm Beşiktaşlıların beklediği bu iki transfer gerçekleşmezse, sezon yine sıkıntılara gebe demektir. Umarım böyle bir yanlışa düşülmez. Evet Quaresma büyük bir silah ancak tek tabancayla hedefe ulaşılmaz.

14 yıl önce
Tek tabanca yetmez
Büyük suçlu ayağa kalk!..
Kamu personeline yol ve yön gösteren soru ve cevaplar (9)
Büyük imkânlar ve zihin karıştıran sorular
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru