|
Usta adamların hali başka

Bu sezon Schuster''in işi zor. Nasıl 11 çıkartacak, kulübede kimler oturacak gerçekten ciddi bir problem. Hemen hemen her bölgede alternatifi var. Bir golcü daha ilave edildi mi yeme de yanında yat.

İşte gördük Schuster dün sekiz yabancıyla başladı maça. Buca ilk 11''inden 4 kişiyi dinlendirdi. Hilbert, İsmail, Ekrem, Cenk ve Tabata yeni görevlilerdi. Hepsi de yararlı oldu. Hilbert''i bu kez tuttum. Sağ çizgide iyi işler yaptı. Defansa yardım ediyor, karşı kaleyi de sık sık yokluyor. Beşiktaş''ta bu kez pas yüzdesi fazla yüksek değildi. Nedeni de berbat zemindi. Sezonun daha ilk maçı nedir o çimlerin hali. Böyle bir sorumsuzluk olur mu? Hiç kimse gidip stada bakmamış mı? Bununla da başkan uğraşacak değil ya! Guti, Quaresma gibi iki dünya yıldızını alıyorsun berbat bir zeminde oynatıyorsun. Olacak iş değil. Bir an önce ayıp giderilmeli.

Guti ve Quaresma''nın transfer edildiği gün bu iki oyuncu "Beşiktaş''a çok maç kazandırır" demiştim. “Gol atar, attırır” demiştim. Buca''daki gol, dolayısıyla 3 puan Guti''nin eseri. Bu maçta da Quaresma başrol oyuncusu. İlk golü attırdı, ikinciyi de attı. Attığı gol olağanüstü. Jeneriklik… Golden hemen önce Guti ile paslaşmaları da mükemmel. Usta adamların hali başka oluyor.

Rakip kuvvetli değildi. Sürekli savunmadakaldı. Beşikatş''ın üzerine geldiğinde de etkili olamadı. Sadece tek pozisyona girebildi. O pozisyonda da Cenk başarılıydı.

Çıkan on birin yanı sıra kulübede oldukça zengindi. Oyuna sonradan giren Nihat, Holosko ve Necip ülkemizde her takımda en önemli olarak oyuncu olarak forma bulur. İşte böylesine geniş bir kadro ile sezona giriyor Kara Kartal. Ve de Schuster''in gözü kara. "Benim takımım öncelikle gol için oynar" diyor. Bir başka forvet daha istemesinin nedeni de bu.

Sivok''un sakatlanması elbette büyük şanssızlık. Ancak Sivok sakatlanmasıydı,Zapatocny ya da Ferrari''den biri gidecekti. Ve bence bu büyük bir yanlış olacaktı. Evet Ferrari geçen sezonun ikinci yarısında bekleneni veremedi. Fakat kaliteli bir oyuncu olduğu apaçık ortada. Ernst, Beşiktaş''a ilk geldiği günlerdeki gibi oynamaya başladı. Geçen sezon bir duraklama dönemi geçirmişti. Şimdi futbolun iki yönünü de sergiliyor. Sahanın her tarafında var. Özellikle dikkat ettim top Beşiktaşlı oyuncuların ayağına geçtiğinde gözleri hemen Guti ve Quaresma''yı arıyor. Onlardan beklenti çok fazla. Çünkü biliyorlar ki bu iki oyuncu takımı sırtlayacak.

"Beşiktaş bu maçın rövanşında ne yapar?" sorusu bence anlamsız. Orada da en az bir gol atar ve sonra yan gelip yatar.

14 yıl önce
Usta adamların hali başka
Dönme dolap
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak