|
İyi bir başlangıç

Milli Takımımız bugün çok zor bir sınav verecek. Bu sınavdan zaferle çıkarsak, yolumuz da aydınlanacak. Geçmişe baktığmızda, İtalya karşısında hiç galip gelememişiz. Ancak şimdi devir değişti ve Türk futbolu büyük yol aldı.

Milli Takım''da, UEFA Kupası''nı kazanmış futbolcuların çoğunlukta olması, moral açısından büyük önem taşıyor. Kaldı ki, 22 kişilik kadronun tamamı birbirinden kaliteli oyunculardan kurulu. Türk futbolu ve futbolcusu artık Avrupa kalitesini yakalamıştır. Umuyorum, bugünkü maçta da İtalya''yı yenerek iyi bir başlangıç yapacağız.

Meslektaşım Mustafa Denizli, büyük başarıla imza atmış bir çalıştırıcı. Aynı zamanda iyi bir motivasyon ustası. En önemlisi de, Ay-Yıldızlı ekipte bulunan bütün futbolcular ve teknik heyet galibiyete inanıyor. Zaten bir şeye inanmak, başarmak demektir.

Yalnız, Milli Takım''ımızın İtalya karşısında atak ve basınçlı bir futbolu tercih etmesi gerekir. Defansı ileride kurup, onları kesinlikle 18''in içine sokmamalıyız. Kaleye şut attırmamalıyız. İtalyanlar milli takım bazında son yıllarda başarılı olamadı. Ancak futbolları sert ve hızlı. Tam bir futbol endüstrisi. En kötü halinde bile İtalya, İtalya''dır.

Fakat çok sıkı bir markaj gördüğünde boçalayan bir yapıya sahipler. Umuyorum Denizli, bunu talebelerine anlatmıştır. Türk Milli Takımı, defans tedbirlerini alıp, atak ve basınçlı bir futbol tercih etmeli. Rakibi genelde küçümseyen Adalılar, defansta büyük açıklar verecektir. Bu da bizim adımıza gol fırsatı demek.

Grubumuzdaki bütün maçlarımız birbirinden zor. Kolay maç yok ama, başlangıç olarak bir galibiyet bizim ufkumuzu açacak, EURO-2000''de ne yapacağımızı ortaya çıkaracaktır.

Haydi çocuklar, İtalya''yı yenecek güçtesiniz.

24 yıl önce
İyi bir başlangıç
Kara dinlilerle milletin savaşı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir