|
Tüketiciye yeni haberler var

Eleştirilerimiz üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı''ndan bir yazı daha geldi. Son haberler önemli kararlara işaret ediyor. Bakan Adına Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü Özcan Pektaş imzalı yazıda bunların ilgili kurum ve kuruluşlara iletileceği belirtiliyor. Bu seneki Tüketici Konsey''inde alındığı ifade edilen kararlar şöyle:

1. Yerli malı kullanımı için ülkemiz tüketicilerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla yeni bir kampanya başlatılacaktır.

2. 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun''da değişiklik öngören Tasarı yerine yeni bir Tüketicinin Korunması Yasa Tasarısı hazırlanacaktır.(Bir süredir bu tasarıda gördüğümüz ciddi eksikleri gündeme getiriyoruz.)

3. "Tüketici Bilinci" dersinin ilköğretim okullarından başlayarak tüm okullarda zorunlu ders olarak okutulması sağlanacaktır.

(Umarım Milli Eğitim Bakanlığı kararı dikkate alır. Televizyonlarda zorunlu tüketici programı yayınlanması için yayınlanan tebliğin uygulanıp uygulanmadığı da takip edilmelidir. Bu yönde RTÜK''ün dikkati çekilmeli.)

4. Biogüvenlik ve bioteknolojik uygulamalar konusunda tüketicinin sağlık ve güvenliğinin korunması için gerekli düzenlemelerin biran önce yapılması yönünde gerekli önlemler alınacaktır.

5. Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemelerinde görev alacak uzman hukukçuların yetiştirilebilmesi amacıyla Yüksek Öğretim Kurulu tarafından üniversitelerde konu ile ilgili kürsülerin açılması yönünde çalışılacaktır.

6. Türkiye genelinde yaygın örgüt yapılarına sahip Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu gibi meslek kuruluşlarının üyelerine yönelik eğitici programlar düzenlemeleri; bu programlar çerçevesinde tüketici dernekleri ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile işbirliği içerisinde bulunmaları sağlanacaktır.(Böylesine önemli ve gerekli bir konuda belediyelerle de işbirliğine gidilmesi şarttır. Onlarsız bu işin hedefine ulaşması imkansız.)

Kararların ve parantez içindeki uyarı önerilerimizin takibi önemli. Gelişmeleri izleyeceğiz.

23 yıl önce
Tüketiciye yeni haberler var
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset