|
Derin Muhabbet

11 Eylül''deki kurgusal saldırıdan iki gün sonra, uçuş yasağına rağmen Ladin ailesine mensup onlarca kişi Amerika''dan ayrıldı! ABD, ''Üsame Bin Ladin''in kellesine 50 milyon dolar ödül'' koydu!

11 Eylül''den sonraki haftalarda Başkan Dabılyu Bush, Bin Ladin''le telefon muhabbeti yaptı!

Ladin''le görüşenler arasında ''Karanlıklar Prensi'' diye bilinen Richard Perle de vardı!

*

3 Şubat 1980''de Pakistan''da çekilen fotoğraflarda ise dönemin ABD Başkanı Carter''ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Brzezinski''nin Bin Ladin''le ''enseye tokat'' kıvamında silah muhabbeti yaptıkları görülüyordu.

11 Eylül''ün onuncu yılına denk gelen bir ekran söyleşisinde (MSNBC''deki Morning Joe) Zbigniew Brzezinski, ''ABD-İsrail ikilisinin Ortadoğu''da izole edildiklerinden yakınıyor ve uzun vadede bu durumun daha da kötüleşeceğini söylüyordu. (Eylül 2011)

Sabancı Üniversitesi ve Brookings Enstitüsü işbirliği ile Washington''da sekizincisi düzenlenen Sakıp Sabancı konferans serisinin 2012 yılı konuğu Zbigniew Brzezinski idi. Brookings Enstitüsü''nün başkan yardımcısı Kemal Derviş, Brzezinski ile ''aile fotoğrafı'' çektirdi! (2 Mayıs 2012)

Baronların, Türkiye''deki salon filmlerinde rol verdiği Kemal Derviş, Şubat 2001''de anayasa fırlatma tiyatrosuyla patlayan ekonomik krizin ardından büyük sükse ile getirilip ''kurtarıcı'' olarak sunulmuştu.

Batı Kulübü''nün mutemet adamı Kemal Derviş, 2013''ün Ağustos ayında baronlar hesabına şöyle bir göründü ve ''Türkiye titizlikle komşularının içişlerine karışmayan bir dış politika izlemelidir'' diye konuştu.

''Türkiye''nin dış politikasını eskiden olduğu gibi yine ABD ve İsrail belirlesin'' demeye getiriyordu!

ABD''nin eski Savunma Bakanı ve Türkiye''deki baronların kankası olan Paul Wolfowitz, WINEP''te Kemal Derviş''le yakınlıklarını anlatırken, onun ''Çok iyi bir memur'' olduğundan söz etmişti.

İsrail devletinin destekçisi WINEP, Neo-Conların güdümünde bir kuruluştur.

*

Kemal Derviş, 2001''in 3 Mart''ında ekonomiden sorumlu devlet bakanı yapılmıştı. 2001''in 28 Haziran günü ise ''ABD''deki İsrail'' diye tanımlanabilecek bir Yahudi örgütü olan JİNSA''nın yöneticileri ile Çevik Bir İstanbul Küçükçamlıca''daki çok özel bir yemekte buluştular.

Yemeğin baş konukları arasında İshak Alaton da vardı.

Kaşar Neo-Con''lardan Morton Abramowitz...

27 Nisan sanal bildirisinden sonra iki defa (Mayıs ve Ekim 2007) Türkiye''ye geldi. Her iki ziyaretinde de İshak Alaton''un misafiri oldu...

Abramowitz''in görüştüğü isimler arasında Can Kıraç ve Süheyl Batum da vardı...

27 Nisan e-muhtırasından iki hafta kadar sonra Bahçeşehir Üniversitesi''nde konuşan Abramowitz...

''Türkiye İslam ülkelerine kayıyor, Batı''dan uzaklaşıyor'' diye yakınıyordu!

27 Nisan e-bildirisinden bir ay sonra (31 Mayıs 2007) Türkiye''ye gelen derin isimler arasında...

Henry Kissinger ve Paul Wolfowitz''le birlikte Richard Perle de yer alıyordu.

Perle''ün geldiği tarihten üç ay kadar önce...

Uzak diyarlarda, Bin Ladin ''böbrek yetmezliği sonucu'' hayata veda etmişti!

*

Wolfowitz, 3 Haziran 2007''de Mustafa Koç''un teknesindeydi!

İtalyan otomotiv devi olan FIAT''ın üçüncü kuşak patronu John Elkann, Mustafa Koç''un kankasıdır.

Ankara''ya sistematik olarak ateş açan İngiliz The Economist dergisinin sahipleri arasında yer alan John Elkann, Kemal Derviş''in başkan yardımcısı olduğu Brookings Enstitüsü''nün de üyesidir.

*

ABD''nin eski Türkiye büyükelçilerinden Morton Abramowitz ile Eric Edelman, AK Parti Hükümeti''ni devirebilmek için fal tutmaya devam ediyorlar.

Hem Gezi Kalkışması ile hem de 17 Aralık sivil darbe girişimi ilgili ''derin hesaba dahil'' bir konumda, ''Pusu'' senaryolarının yazıldığı masada yer aldılar.

Birlikte yazdıkları ''Retorikten Gerçeğe: ABD''nin Türkiye Politikasını Yeniden Çerçevelendirmek'' başlıklı raporun 2013''ün Ekim ayında yayınlandığını hatırlıyoruz:

Orada ''Taksim protestoları sonrasında AKP yenilmez ve vazgeçilmez değil'' diyorlardı...

Hedeflerinde Erdoğan vardı.

*

Sibel Edmonds, ''Abramowitz-Edelman-Misztal üçlüsünün'' ortaklaşa yazdıkları ''histeri dolu'' makalelerinde ''Erdoğan''ın hem bir despot, hem de ABD çıkarlarına büyük bir tehdit olduğunu ilan ettiklerinden'' bahsediyor ve şöyle diyor:

''Dokuz yıl geriye gidelim ve bazı devlet sırlarını açıklayalım. Eric Edelman''ın; hükümetin devlet sırrı olarak kabul ettiği, FBI soruşturmalarına dahil olan, 1990''ların ortalarından beri Orta Asya ve Kafkasya''da CIA-NATO terör eylemlerini içeren dosyaların üzerinin örtülmesinin zanlısı olduğunu söylemiştim...''

(23 Ocak 2014)

*

Edelman, AK Parti''ye yönelik darbe planlarının yapıldığı 2003-2004 döneminde ABD''nin Ankara Büyükelçisi idi. O dönemdeki darbe girişimlerinin Eric Edelman tarafından canla başla desteklendiği biliniyor.

10 yıl önce
Derin Muhabbet
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak