|
Koleksiyoncu!

CHP’nin başına sekiz yıl önce kasetle getirilen Kılıçdaroğlu, genel başkanlık koltuğunu “otomatik pilota” bağladı: Bir nevi “kurultay galibiyeti koleksiyonu” yapıyor!

Eh, rakibi de “tavşan aday” kulvarında koşarak “ters manyel” yöntemiyle kendisine yardımcı oluyor. Kemal Bey’in karşısına esaslı bir aday çıkmasını engelleyerek “vazifesini” yerine getiriyor. Roller belli, senaryo her defasında tıkır tıkır işliyor.


Vaktiyle onu CHP sahnesine çıkaran malum güç odağı, “Gidiyorsun!” diyene kadar; Kemal Kılıçdaroğlu “koleksiyon” yapmaya devam edecektir.

Buna karşılık Kemal Bey’in hesabında yer alan bir başka “koleksiyon” daha var!

Üçü genel, biri yerel, biri cumhurbaşkanlığı seçimi, ikisi de referandum olmak üzere yedi adet kallavi seçim yenilgisi Kılıçdaroğlu’nun siyasi faturasında yazılıdır.

CHP genel başkanı olmadan önce 2009’da yaşadığı yerel seçim mağlubiyetini (İstanbul’daki adaylığı) ise sekizinci diye ekleyebiliriz…

“Dokuzuncusu, onuncusu, on birincisi ne zaman?” diye sormamıza gerek var mı?

*

Genel başkanlığa aday olabilmek için gerekli 127 oyu zar zor aşabilen Muharrem İnce’nin 447 oy alması ve “dört sene önceki kurultaya göre oylarını artırması” dikkat çekti…

1081 imza ile aday olan Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultayı 790 oy ile kazanabildi!

Bu iki faktör; Kılıçdaroğlu’na muhalif olan yahut “onun yörüngesine girmemekte kararlı” belli bir grubun kendilerini gizleyerek oy kullandığını gösteriyor.

Bu grup, başka bir isim aday olamadığı için “mecburen İnce’den yana oy kullanarak” muhalefetini işaretlemiş oldu!

*

CHP Kurultayı’nın ikinci gününde yapılan Parti Meclisi seçimlerinde ise en fazla ikinci oyu (687) Selin Sayek Böke aldı!

İzmir Milletvekili Böke, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG/PYD terör örgütü ile alakalı bir soruya “Ben ve arkadaşlarım, bu yapının bir terör örgütü olup olmadığına dair değerlendirme yapabilecek bir istihbarat bilgisine sahip değiliz” karşılığını vermişti!

Türkiye’ye saldırmaya devam terör örgütünü “aklınca kollamaya yeltenen” ve “Washington’ın ağzıyla konuşan” işte bu Selin Sayek Böke, Bilderberg katılımcısıdır.

Vaktiyle CIA tarafından kurulan ve de en başından beri Küresel Baronlar’ın yönetimindeki Bilderberg’in Haziran 2015’te Avusturya’da yapılan toplantısına Türkiye’den katılan isimler arasındaydı!

*

Partisini her geçen gün biraz daha HDPKK’nın çizgisine yaklaştıran Kemal Kılıçdaroğlu’nun; 21 Ekim 2014 tarihinde ne dediğini, bir de burada hatırlayalım:

“Bizim için YPG bir terör örgütü değildir…

YPG, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur!”

*

ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde “PKK devleti kurmak” için sahaya sürdüğü, yönettiği ve silahlandırmaya ihtimamla devam ettiği YPG/PYD/PKK terör örgütü için…

CHP’nin son kurultayında bir kez daha genel başkan seçilen “Amerikan devletine bütün hücreleriyle bağlı” Kemal Kılıçdaroğlu -dört yıl kadar önce- aynen şöyle demişti!

Ana Muhalefet Partisi’nin başındaki bir siyasiden söz ediyoruz!

*

Sam Amca’sının Kemal’i, kurultaydaki konuşmasında…

“ABD ile iyi ilişkiler” vadetti!

Finali, cevabı üzerinde bir soruyla yapalım:

-CHP, aslında kimlerin partisidir?

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
6 yıl önce
Koleksiyoncu!
“Savaş” mı kazandı, “barış” mı?
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim