|
Daum'un kumarı
Atalarımız ne güzel söylemiş... "Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste"

Beşiktaş, hem geçen yılın 'ah'ını aldı hem de yanlış üstüne yanlış yaptı.

İşte bugün bunların bedelini ödüyor.

Geçen sezon lige süper bir giriş yapıp daha sonra bocalayan Beşiktaş'ı "kurtaracağız" diye Scala'yı adeta "postalayan" Siyah-beyazlılar, Daum yönetiminde Süper Lig'de yuvarlanarak gidiyor.

Mazlumun ah'ını dedik...

Bursaspor maçı bunun en canlı örneği. İlk yarıda üç topu direkten dönen Beşiktaş'ın karşısında "kestane şekeri" gibi takım vardı.

Evet, Bursaspor bu kadrosunda Beşiktaş'tan puanı çıkardı ama futbolu ile hiç de göze hoş görüntüler vermedi.

Ancak gelin görün ki, beceriksizlik ve de talihsizlik Beşiktaş'ın ligin ikinci maçında da gülmesini engelledi.

Beşiktaş'ta dün Daum'un adeta oyun salonlarında kol çeker gibi bir hali vardı. Yani Türkçesi; Beşiktaş, Daum'la birlikte kumar oynadı.

İlk yarıya ilk kez Beşiktaş forması giyen Ronaldo, Veit, kaleci Peter gibi elemanlarıyla başlayan Siyah-beyazlı takım, gol yerinde "atak", defansta yine "batak"tı.

Bursaspor'un, maç başlar başlamaz attığı golden sonra rakibi üzerine çullanan Beşiktaş'ta Tümer ve İlhan'ın iş bitiriciliğini gördük. Eski Samsun'lu bu iki futbolcu, Beşiktaş'ı dinamitleyen iki fitil gibiydi. Ancak, yabancıların Beşiktaş'a katkısı gözle görülür bir şekilde hemen hemen hiç yoktu. Bunlara Beşiktaş'ın yabancıları ya da yabancı salamuraları diyebiliriz.

İkinci yarıda yine Daum'un Bursaspor karşısındaki gafletlerine şahit olduk. Forveti 6 kişiye çıkaran, defansı yok sayan Alman hoca, bu kez şansıyla mağlubiyetten kurtuldu.

Hücumda "olmak ya da olmamak" oyununu sergileyen, defansta işi şansa bırakan Daum'un kurtuluşu 84. dakikada atılan golde oldu.

İşin özeti... Beşiktaş, Trabzonspor yenilgisinden sonra Bursa'da da puan bıraktı. Bursaspor sıradan bir lig takımı görüntüsünde, Beşiktaş ise onu yenemeyecek acizlikler içindeydi. Neticede futbolda vasatın üstüne çıkamadı.
#Daum
#Beşiktaş
#Trabzonspor
#Bursaspor
23 yıl önce
Daum'un kumarı
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak