|
Portekiz maçı üzerine senaryolar

Yarın oynayacağımız tarihi maçı Denizli''nin bize alıştırdığı deyimle "sanal maç" olarak ben de oynadım. Bütün dileğim, İtalya maçı gibi "banal maç" olmaması ve "sanal" olarak oynadığımdan daha iyi bir maç ortaya çıkması.

Benim sanal maçım şöyle:

Fatih, Alpay, Ogün hiç çıkmaz. Zaten bu üçlü Belçika maçında da yerlerini terketmeyerek ve asli görevlerini yaparak en doğrusunu yaptılar. Yeteneklerinin az olduğu noktada zorlamaya girmediler. Beklediler ve kestiler. Portekiz maçında da öyle yaparlar. Onların kesemeyeceği adam yok çünkü.

Sergen ilk 11''de 60 dakika oynar ve oyunu yavaşlatır. Abdullah da aynı şeyi yapar, topu sürekli tutar ve biz ona çok kızarız. Mustafa Denizli ise bunlara hiç aldırmaz.

Hakan Şükür tek forvet oynar. Kötü görünür ve özellikle ekonomik oynayarak son 30''a diri kalır. Son 30''a kafa kafaya girereriz. Abdullah yerini Hakan Ünsal''a bırakır ve soldan bindiririz. Sergen çıkar, ikinci bir forvet Hakan''ın yanına gelir. Ortadan Tayfur, Suat, Tayfun saldırır.

Maçı son 30''da kazanırız.

Bu benim "sanal" maçım. Eminim ki, Mustafa Denizli de aynısını İtalya maçında düşünmüştü. Fakat teoride kazandığı maçı, pratikte kaybetmişti. Şimdi, ikinci senaryoyu yürürlüğe koyalım ve maçın nasıl "banal" olacağına bakalım:

Portekiz, İtalya gibi bu tuzağımıza düşmez, seyirci "sanal" maçı bilmediği için takıma bindirir ve tepki gösterir, Abdullah''ın kayıplarından turşuya döneriz, Suat yorulur ve Hakan Şükür ekonomik oynayamaz. Yanına adam geldiğinde bitmiştir artık. Portekiz son 30''u kuzu kuzu beklemeden gol bulur. Seyirci yuhalar. Maçı katlederiz. Basın saldırır. Vatan hainleri yine yazı yazar.

İkinci senaryo, İtalya maçında aynen başımıza geldi. Birinci senaryo ise Hakan Şükür''ün tek forvet oynaması dışında Belçika maçında aynen yaşandı.

Şimdi benim merak ettiğim, yarın akşam kimlerin vatan haini olacağı, Mustafa Denizli''nin teri kurumadan kimleri ısıracağı ve medyanın takımını yürürlüğe koymak zorunda kalan teknik heyetin, medyadan nasıl intikam alacağı. Diyorum ki, Mustafa Denizli ve bizim çocuklar birinci senaryo ile Yarı Final''e çıksın, bazı arkadaşlarımız da tükürdüğünü yalamak zorunda kalsın.

Zaten maçtan önce yalamaya başlayanlar oldu bile.

24 years ago
Portekiz maçı üzerine senaryolar
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset