|
Bana projeni söyle...

İnsanoğlunun neye ihtiyacı varsa şirketlerin de ona ihtiyacı var. Onlar da insanlar gibi doğar, büyür, yaşlanır ve ölürler.

Sağlıklı bir yaşam nasıl insanın ömrünü uzatırsa, çalışanlarıyla ve toplumun hassasiyetleriyle barışık bir şirket de ömrünü aynı şekilde arttırır.

Sosyal sorumluluk projeleri, sponsorluklar şirketlere ruh veren faaliyetlerdir.

Toplumun sosyal ve ekonomik değerlerine uygun sponsorluk ve sosyal projeler şirketlerin itibarını arttırırken, tersi, saygınlıklarına gölge düşürür.

İnsanlar için de aynı şey geçerli değil mi?

Şirketler insanların kurumlaşmış şeklinden başka bir şey değildir. İnsanlardan nasıl bir davranış bekleniyorsa kurumlardan da aynı ruhsal iklime uygun davranışlar beklenir.

* * *

Faizsiz finans sektöründe faaliyet gösteren Katılım Bankası Kuveyt Türk, geçtiğimiz yıl Azapkapı''daki "Saliha Sultan Sebil ve Çeşmesi"ni aslına uygun olarak restore ederek hayata geçirilmesine sağladığı katkıyı, bu yıl da Bursa'' da "Kozahan Şadırvanı"nın restorasyonu ile sürdürdü.

Kuveyt Türk'' ün kültür mirasımıza sahip çıkma misyonuyla yayınladığı ikinci eser olan "Kaybolan Çeşmeler" kataloğu, şehrimizin ve mahallemizin tam ortasındaki medeniyetimizin dilsiz tanıkları.

Katalogda Sultanahmet''den Üsküdar''a, Fatih''den Beşiktaş''a kadar, her semtte, ''valide sultan''ların, ağaların, hanların, paşaların sevap ve zekat kapısı olan çeşmelerinin zengin görselleri ve tarihçeleri yer alıyor.

Prof. Dr. Oktay Aslanapa''nın danışmanlığını yaptığı katalogda şöyle ilginç bilgiler de yer alıyor:

*İstanbul''da dördüncü Murat döneminde 10 bin 390 çeşme varmış. (Bugün tahminen 800''ün altında ve birçoğu çeşmelikten mezbeleliğe dönüşmüş.)

*Fatih''in İstanbul''u fethiyle şehre yoğun göç başlayınca oluşan su sıkıntısını çözmek için Su Nezareti (su bakanlığı) kurulmuş.

*Taksim adı, birinci Mahmut zamanında bu bölgeden su taksim edildiği için konulmuş.

"Toplumsal sorumluluk bilincimiz, içinde yaşadığımız kültür mirasına sahip çıkılması gibi önemli bir sorumluluğu da sırtımıza yüklemiştir" diyen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, kültür ve sosyal içerikli benzer projelere ara vermeden devam edeceklerini belirtti. Banka geçen yıl "Kaybolan Meslekler" konusunda güzel bir çalışma yapmıştı. Bankanın yeni projesini de İdari Hizmetler Başkanı M. Emin Oran''dan öğrendik. 2008 projesi "kaybolan musikimiz." Banka bu çalışmayla BDDK Başkanı Tevfik Bilgin''in, "Bankalar genellikle batı müziğine sponsor oluyor, Türk müziğini unutmasınlar" şeklindeki tavsiyesine uymuş olacak. Umarız diğer bankalara da örnek olur.

Fotoğrafçıların ''Alın Teri'' ödüllendirildi

Albaraka Türk Katılım Bankası, "Alın Teri" konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ile sosyal sorumluluk projelerini sürdürdü. Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Dr. Adnan Büyükdeniz, kurum olarak kültürel ve sanatsal etkinliklerle algılarını pekiştireceklerini söyledi. 1985''de Türkiye''nin ilk faizsiz bankacılık yapan finansal kurumu olarak faaliyetlerine başlayan Albaraka Türk, Türkiye genelinde 79 şubesiyle hizmet veriyor.

Denizbank ciddi yayıncılık yapıyor

Sanat ve kültür organizasyonları düzenlemek ve destek olmak amacıyla DenizKültür A.Ş''yi kuran banka Türk-Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi hakkındaki kültürel yayınlarıyla dikkat çekiyor. Bankanın 2007 sonunda yayınladığı 3 kitap incelenmeye değer nitelikte. Kitaplar şunlar: 20. Yüzyıl Başında Osmanlı Coğrafyası. Cumhuriyetin başında Türkiye Ekonomisi. Fotoğraflarla Kurtuluş Savaşının Mali Kaynakları.

İnsanın yaradılışındaki şiddetli merak, dehşetli hırs gibi şiddetli hisler fani hayat için değil baki hayatı kazanmak için verilmiştir.
Risale-i Nur
16 yıl önce
Bana projeni söyle...
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti