|
Dönüş sinyalleri mi

Yaz sıcağı ile birlikte küresel kriz haberlerinden bıktığımız bir anda ekonominin her alanından iyi haberler gelmeye başladı.

İMKB kriz öncesi seviyesine çıktı.

Temmuz ayı ihracatı mayıs ve haziran aylarına göre artarak 8 milyar 893 milyon dolara yükseldi.

Son ihracat rakamlarını Denizli''de açıklayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi''ye göre, miktardaki artış ve aylık bazdaki yükselme trendi toparlanmanın ve iyiye gidişin bir göstergesi.

Demek ki Avrupa''da talep canlandı.

Bizim ihracatçı da vites büyütmeye başladı.

***

Üretimde ilk kıpırdama haberi sanayi şehri Kocaeli''nden geldi.

Federal-Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri AŞ''de ocak ayında işten çıkarılan 224 işçiden 145''i yeniden işe alındı.

Fabrikada Avrupa''dan gelen siparişlerin artmasıyla yaklaşık 3 aydır işçiler yeniden işbaşı yapmaya başlamış.

Eski üretim kapasitesine ulaşılması halinde işten çıkarılan tüm işçilerin çağrılması hedefleniyor.

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihat Vardan da geçen haftaki görüşmemizde, çıkarılan işçilerin yeniden geri alınmaya başladığına dikkat çekmişti.

***

Küresel krizle birlikte hazır giyim sektöründe yaşanan ihracat kayıplarının ardından alternatif pazar arayışlarını hızlandıran İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), sektörü İskandinavya ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Bu çerçevede Danimarka''ya odaklanan İHKİB, sektörün ihracatını artıracak önemli bir projenin startını Kopenhag''da verecek.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, projenin detaylarını dün basın toplantısı yaparak açıkladı.

***

Bu ayın sonunda 28-30 Ağustos tarihleri arasında, CNR tarafından organize edilen İstanbul Moda Fuarı, üretici firmalar ve moda markaları dünyanın dört bir yanından gelecek önemli alıcılarla buluşturacak.

Fuara, 21 ülkeden gelecek alım heyetleri katılacak.

Fuarın ziyaretçi profilini, alışveriş merkezlerinin yetkilileri, zincir mağaza sahipleri ve satın almacıları, butik sahipleri, bayiler, toptancılar, distribütörler ve aracılar, hazır giyim ve fason imalatçıları, ihracatçılar, ithalatçılar oluşturuyor. Versace''ye de tasarım yapan ünlü İtalyan Modacı Alessandro Dell''Acqua, fuarda, tüm Avrupa''ya, "Uzakdoğu''ya gitmeyin! Coğrafi olarak en yakın, kaliteyi bulabileceğiniz Türkiye''ye gelin!" mesajını verecek.

***

Bir güzel haber''de İzmir''den. Ev hanımlarımız teknolojiyi yakalamış. Aliağa''da da hasır bilezik ören ev hanımları ürettikleri takı ve hediyelik eşyaları Eldans.com.tr''den satışa sunmaya başlamışlar. Hazır el yapımı takılar bir tık''la kolunda.

Ciltler için "namaz kremi"

Yeni Şafak yazarı Fatma Karabayık Barbarosoğlu, muhabirin, "cildiniz nasıl bu kadar güzel olabiliyor" sorusunu, "Biz günde beş defa abdest aldığımız için günlük hayatın kiri ve tozu fazla barınamıyor. Makyaj yapmadığımız için cildimiz sürekli nefes alıyor" şeklinde cevaplamış.

Sorunun cevabını namaz propagandası olarak anlayan haftalık haber dergisi yetkilileri, söyleşiyi yayınlamamış. Eminim yazar, "günde 5 kere piyasaya yeni çıkan ''namaz kremi''nden kullanıyorum" deseydi, gazetelere bile manşet olurdu.

Cilt kremi üreten şirketler hazır siyasetteki açılımlar başlamışken, "namaz kremi" çıkarırsa şimdiden "Hem karşı hem de bizim mahallede" pazarı hazır, benden söylemesi. Bari namaz kılmayanlar, kremini kullanmış olurlar.

Moda denilen şey o kadar çirkindir ki onu her altı ayda bir değiştirirler.
Oscar Wilde
15 yıl önce
Dönüş sinyalleri mi
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset