|
İmam"ın yaptığını yap

Yıllardır uluslararası markalara fason mal yapan Türk şirketleri artık markalaşma yolunda önemli adımlar atıyor

Uluslararası markalar özellikle tekstil sektöründe kendi ürünlerini Türkiye''de fason olarak ürettirirken biz de tekstil ve kuyumculuk sektöründe yabancı ülkelerde fason mal ürettiren şirketler sınıfına girdik.

Ucuz işçilik ve maliyetin düşük olduğu yabancı ülkelerde ürettirip markamızla dünyanın her yanına mal satar duruma gelmişiz de haberimiz yok.

İtalyanlara zincir, Kore ve Çinlilere taşlı mücevher, el emeği ile işlemeli ürünleri de Hindistan''da fason yaptırıp Türk markasıyla dünyaya ihraç ediyoruz.

Dünyada kuyumculukta ikinci sırada olan Türkiye''nin de artık sektörde uluslararası alanda tanınan markası var.

Hangi marka diye merak ediyorsanız söyleyeyim.

Altınbaş.

Altınbaş Holding Türkiye''de kuyumculuk alanında ilk üçte yer alıyor.

Beylikdüzü''nde kurdukları altın üretim tesisinin Türkiye''nin en büyük fabrikası olduğunu belirten Altınbaş Holding''in Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, toplam çalışan sayısının 2 bin 200 olduğunu söyledi.

İmam Altınbaş sektördeki yerlerini şu sözlerle anlatıyor, "İtalyadan sonra dünyanın altın üssü Türkiye. Hindistan''da 70 cent''e ürettiğimiz malı Türkiye''de 3 dolara üretebiliyoruz. Dünya piyasalarında rekabet için ürünlerimizi dünyanın neresi uygunsa orada ürettiriyor ve Türkiye markası ile dağıtıyoruz. Dünyaya mal ürettiren markalarımız var artık. Hem üreten hem de ürettiren konuma geldik. İnşaallah dünya markası oluşturacağız."

Altınbaş altını da İstanbul Altın Borsası''ndan alıyor.

Amiral gemilerinin kuyumculuk olduğuna dikkat çeken İmam Altınbaş, hedeflerini ise şöyle açıkladı; “Ana sektör olarak finans mücevher ve enerji konusunda büyümeyi düşünüyoruz. Yurtdışında banka açmaya devam edeceğiz. Enerjide dünya devleri ile rekabet şimdilik zor olduğu için sektörde önce bölgesel güç olmayı hedefliyoruz. Finans ve mücevher alanlarında dünyada söz sahibi olmak istiyoruz.”

KKTC''de özel bankalar arasında 10 şube ile ilk üç sırada yer aldıklarını belirten İmam Altınbaş, Türkiye''de de şube açmayı çok düşündüklerini ancak daha sonra açmamaya karar verdiklerini söyledi.

Doğu Bloku dağıldıktan sonra bu bölgelerdeki ekonomik faaliyetlerin Türkiye''nin 1970-80 dönemine benzediğine dikkat çeken İmam Altınbaş, Ukrayna, Belarus, Romanya gibi yüzü Batı''ya dönük olan bu ülkelerde yatırımlarını şimdiden arttırarak Avrupa''da yer almak istediklerini söyledi.

Futbol aşkını paraya döndürdü

Altınbaş Holding, Alpet ile Türkiye''deki futbol aşkını reklam filmlerinde oynattığı spor dünyasının ünlüleri ile ticari kazanca çevirmeyi başardı.

Önce Milli Takım patronu Fatih Terim''i, daha sonra Ahmet Çakar, Ziya Şengül, Osman Tamburacı ve Kazım Kanat''ı oynatan şirket en son bombayı Fenerbahçe''nin eski Başkanı Ali Şen''in yer aldığı reklamla patlattı.

Reklamlarda Alpet''in ajansı M.A.R.K.A''nın sahibi Hulusi Derici''nin daveti üzerine oynadığını dile getiren İmam Altınbaş, astronomik ücret karşılığı oynadığına yönelik iddialar üzerine, " Sektörde büyüğümüz olan Ali Şen, Sosyal Yardım Vakıfları''ndan birine para yardımı etmemiz karşılığında oynadı" dedi.

Geçen Haziran''da 350 akaryakıt dağıtım istasyonuna sahip olan firma atağa geçerek Kasım başı itibarıyla bayi sayısını 451''e çıkardı.

Akaryakıt dağıtım işinde Türkiye''de yeni olduklarını, yavaş yavaş büyümeye çalıştıklarını belirten Altınbaş''ın bu konuda 2010 yılı hedefleri ise ilk 5''e girmek.

17 yıl önce
İmam"ın yaptığını yap
Ölümün dört rengi (II)
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir