|
Isıtmadığı şirket kalmadı

Terör gündeme damgasını vurarak ekonomiyi unuttururken, "it ürür kervan yürür" misali işini sessiz sedasız yürüten işadamları da var.

Bunlardan bir tanesi de Ömer Cihat Vardan. Çukurova Isı Sistemleri adlı aile şirketi ile ısı sektörünün lideri olan firma 27 Ağustos 2007 tarihinde geçtiği Gebze''deki yeni merkezinin resmi açılışını bugün gerçekleştirecek. Yapımı 1,5 yıl süren Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesindeki yeni tesisin açılışını İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat yapacak.

Tesis 7000 m2 arazi üzerinde yaklaşık 4000 m2 kapalı alana sahip Çukurova Isı Sistemleri, 1991 yılında endüstriyel ısıtma alanında faaliyet göstermek amacıyla Çukurova İnşaat''ın içinden doğan bir firma. Ortaklarının hepsi mühendis olan bir aile şirketi. 46 personel içinden 15''i mühendis, 6''sı yüksek mühendis. Türkiye''de hemen herkesin bildiği önemli kuruluşlara hem alan hem de proses ısıtma hizmeti veriyor. Bunlar arasında kimler mi var? Manisa''da yaklaşık 400 bin metrekare kapalı alana sahip, içinde çok sayıda fabrikanın bulunduğu Vestel City, Arçelik''in birçok tesisi, Çanakkale Seramik, Eczacıbaşı, Tofaş, Toyota, Ford, Tırsan, Şişecam, Ülker. Kanyon Alışveriş Merkezi''nde açık alandaki restoranlarda yemek yiyen kişilerin ısıtılması da Çukurova Isı''nın cihazlarıyla gerçekleşiyor.

Tırsan Almanya''daki, Şişecam da Bulgaristan''daki fabrikaları için firmadan cihaz aldı. Başta otomotiv ve metal sektörleri olmak üzere, seramik, cam, ahşap ve tekstil sektörlerinde de alan ısıtmasına yönelik çok çeşitli uygulamaları bulunuyor.

Laf üretme değil iş üretme zamanı çünkü bizim cehalet, zaruret ve ihtilaf adında üç büyük hastalığımız var.

Bu 3 hastalığın da 3 ilacı var; Eğitim, ekonomik kalkınma ve kardeşlik bilinci. Hastalık belli, ilacı da belli, düşman da belli.

Ömer Cihat Vardan kim?

İTÜ Endüstri mühendisliğinden mezun. Amerika''da yüksek lisans sonrası 2 yıl bu ülkede araştırma mühendisi olarak çalışmış. Sıkı bir fenerbahçeli. İTO Meclis Üyesi, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye Makine İthalatçıları Birliği Başkanı, İKV Yönetim Kurulu ve DOSİDER Muhasip Üyesi, TOBB İklimlendirme Sektör Meclisi, Makine Mühendisleri Odası ve Mimar ve Mühendisler Grubu Üyesi.

Fenerlileri o ısıtıyor

Kamuoyu Çukurova Isı firmasını ve Ömer Cihat Vardan''ı Fenerbahçe Spor Kulübü Şükrü Saraçoğlu Stadı''nın ısıtma projesi ile tanıdı ama o aslında iş dünyasında uzun süredir iyi tanınıyor. Bugün Real Madrid Bernabéu stadında hangi cihazlar kullanılıyorsa, Fenerbahçe stadında da onlar kullanılıyor. Dışarıda hava sıcaklığının 5 derece olduğu bir durumda ışınımı görenler, 15 derecelik bir konfor seviyesi hissediyor.

KISA MESAJ

Teknolojinin türkçesi olmakla övünen Vestel''in ürün tanıtımında "Kainatın Hakimi" sözünü kullanması hem söz olarak hem de bu sözle akla gelen imaj açısından uygun kaçmamış. Müşteriler rahatsız olmuş. Uyaralım dedik.

---

Elinizdeki tek alet çekiçse, herşeyi çivi olarak görürsünüz.

Anonim

16 yıl önce
Isıtmadığı şirket kalmadı
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…