|
Almanlara göre Türkiye"deki “en önemli şey” nedir

Bir yanda bir gece yarısı e muhtıra ile başlayan süreçte toplumu gütme operasyonları şehit cenazeleri ile mitingler başta olmak üzere her kademede sürdürülürken, Almanlara göre Türkiye''deki “en önemli şey” nedir” sorusuyla karşılaşırsan ne cevap verirsin.

Genel seçimler, Cumhurbaşkanı seçimi, laiklik, özgürlük, AB, Kuzey Irak, PKK vs gibi şu anda bizi meşgul eden onlarca temel sorun sıralarsın.

Hiçbiri değil.

Meğer dünya bizim etrafımızda dönmüyormuş.

Yabancılar bizim önem verdiğimiz hiç bir sorunla ilgilenmiyormuş. Almanların Türkiye''de araştırarak buldukları en önemli şey baklava ve nargile.

Almanya''nın en büyük ticarî yayın kanalı ProSieben televizyonunun Galileo programı, Türkiye''de “en önemli şey” olarak Karaköy Güllüoğlu''nu seçmiş.

Bir bilimsel magazin programı olan Galileo, dünyanın tüm ülkelerini gezerek, her ülkede, belli kriterlere göre seçilmiş 5 önemli şeyi konu ediyor. Bu kriterler, seçilecek şeyin herkesçe bilinmesi, kültürel, otantik ve bilimsel olması.

Türkiye''de kriterlere uygun sadece iki şey seçilebilmiş.

Bunların biri Karaköy Güllüoğlu, diğeri İzmir-Kemer''de bir nargile ustası...

Galileo programı ekibi, önce İstanbul''a gelerek, Karaköy Güllüoğlu tesislerinde, hamurunun yoğurulmasından tezgaha çıkışına kadar baklavanın tüm üretim serüvenini görüntülemiş.

Üretim ile ilgili çekimden sonra, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü''nün baklavayı haşır huşur sesleri arasında “yerken test etme” yöntemi de kayda alınmış.

200 Alman firma geliyor

Türkiye''deki genel seçim öncesi siyasi kaosa aldırmayarak iş yapmaya gelen 21 CEO''nun ardından Almanya''nın 200''e yakın büyük firmasının yöneticileri de bir çok alanda yatırım fırsatlarını görüşmek için Türkiye''ye gelecek. 22-24 Haziran tarihlerinde Grand Cevahir Otel''de düzenlenecek ''3. Türk Alman Ekonomi Kongresi'' Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB işbirliği ile düzenlendi. Seçimle ilgilenmediklerinin altını çizen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting, Türk firmalarının artık Alman ekonomisinde vazgeçilmez olduğunu söylüyor.

Akıl tutulması

Geçen hafta “Son günlerde siyasette akıl tutulması yaşanıyor” diyen TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç''un sözünü ettiği akıl tutulması virüs gibi toplumun her kesimine yayıldı.

Şehit cenazelerini miting meydanına çevirenler, Türk bayrağı ile meydanlara çıkıp bayrak sallayarak Türk''e Türk propagandası yapanlar, bununla da yetinmeyip haftalardır evlerinin balkon ve pencerele-rine Türk bayrağı asanlar, “Bu çocukta iş var ABD''yi bile kandırmış” diyerek Genç Parti''ye oy vermek isteyenler, CHP''yi laik ve sol parti zannedenler, daha neler neler.

---

Güneş parlarken, ekinini biç. Chamfort
17 yıl önce
Almanlara göre Türkiye"deki “en önemli şey” nedir
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler