|
Sen bizi açlıktan mı öldürmek istiyorsun?

Ördüğü sepetleri hali vakti yerinde bir avukata satmak isteyen, ancak red cevabı alan bir kızılderili, hayret ve kızgınlıkla tepki göstererek, "Sen bizi açlıktan mı öldürmek istiyorsun" der.

Kızılderili mantığına göre elinden geleni yapmıştır. İmkanı olan beyaz adamın da yapılanı satın alarak kendisine destek olması gerekmektedir.

Bu mantık bize hiç yabancı değil.

Gürbüz Azak, ıssız ve soğuk kış gecesinde, kar yağışı altında kestane kızartıp satan bir adamı anlatan dostunu, "Yoksa sen o adamdan kestane almadın mı" diye sorarak şöyle azarlar; "Kışın soğuğunda, karın altında, gecenin o saatinde o adamcağız ekmek parası kazanmak için titreye titreye kestane kızartsın da, sen elli gram kestane almadan oradan geçip git, olacak iş mi bu?"

Son yüzyılın büyüklerinden Sami Efendi, dolmuşa binmeyip de yürüdüğü zamanlar, dolmuş parasını sadaka olarak verirmiş.

M. Zahid Kotku da pazarda alışveriş edenlerden küfeci tutmaya imkanı elverenlerin bunu mutlaka yapmaları gerektiğini söyler; "Bu insanlar nereden geçinecek? Herkes parayı bu kadar sever de her işi kendim yapayım derse, hiç kimse bir başkasından iş alma imkanı bulamaz" dermiş.

Mahir İz Hoca da dolmuşa binme konusunda duyarlılık gösterenlerdendi; çünkü ona göre dolmuşa binme imkanı olanların otobüste yer işgal etmesi, başkalarının hakkına tecavüz sayılırdı.

Para ya amaçtır ya da araç. Onu nasıl tanımlıyorsan öyle harcıyorsun.

Metro Group işi biliyor

Alman sermayeli perakende devi METRO Group, Türkiye''de örnek oluşturabilecek projeler üzerinde durmaya devam ediyor.

İki yıldır yoksullara destek kapsamında müşterilerin yaptığı yardımlara öncülük ederek onların dağıtımını üstlenen METRO Group şimdi de ekonomik ve toplumsal şartlar nedeniyle okula gidemeyen bin kız çocuğunu okula gönderecek.

Bin kız çocuğunun 3 yıllık eğitim masraflarını üstlenen METRO Group, okula gönderilmeyen 600 bin kız çocuğunun bulunduğu Türkiye''de, diğer şirketlere de örnek oluyor.

Grup, okul sıralarından uzak kalan kız çocuğu kalmayana kadar projenin arkasında duracağını da ilan etti.

Kız çocuklarının okula gönderilmesi için yapılan bu uğraş ve destek yoksul aile üyelerinin tamamını içine alacak biçimde genişletilmelidir.

Okulda zengin evde yoksul yaşanmaz.

Evinde yemek yeme, barınma, giyinme ve ısınma gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken bir ailenin kız çocuğuna okulda bilgisayarlı eğitim imkanı vermek ne kadar doğru bilmiyorum.

Itri''nin kabrinde ''Bayram Tekbiri''

Şimdiki adı Katılım Bankaları olan Faizsiz Finans Kurumları''nın kültürel mirasa yönelik destekleri kamuoyunda takdir ediliyor. Klasik Türk Müziği''nin kurucularından bestekar Itri Efendi''nin Edirnekapı Mezarlığı''ndaki kabri, Kuveyt Türk tarafından restore edilerek yeniden ziyarete açıldı.

Ülkemizin kültür mirasını koruyup aynı zamanda geçmişten kalan değerlere sahip çıkma anlayışıyla restore edilen kabrin ziyaretçilerine de ilginç bir sürpriz hazırlandı. Klasik Türk Müziği''nin mihenk taşı ünlü bestekar Itri''nin anısına, Segah makamında bestelediği Bayram Tekbiri, mezara yerleştirilen sensörler sayesinde gelenleri karşılıyor.

Bu bayram, Itri''nin mezarını ziyaret ederek bir Fatiha okuyan, Segah makamında bayram tekbirini dinleyecek.

Bizden söylemesi.

Kuveyt Türk, daha önce İstanbul'' un Beyoğlu, Unkapanı Köprüsü ayağında, Sokullu Mehmet Paşa Camii arkasında yer alan Saliha Sultan Sebili ve Çeşmesi restorasyonunu da 200 bin YTL''yi aşan bir bütçe ile 5 ayda tamamlayarak bu yılın Şubat ayında açılışını yapmıştı.

17 yıl önce
Sen bizi açlıktan mı öldürmek istiyorsun?
İslâm’ın içini boşaltan Müslümanlar
Kara dinlilerle milletin savaşı
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti