|
‘Ticarette en büyük hile dürüstlük’

Anadolu kaplanlarından Sanko Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, benim de hoşuma giden başlıktaki bu sözü bir konuşması esnasında söylemişti.

Medyadan uzak durmayı tercih eden Konukoğlu ailesine ait aile şirketi olan Sanko Holding son 2 yıldır atağa kalkarak hızlı bir büyüme içine girdi.

Memleketine özel bir sevgi duyduğu bilinen Konukoğlu ailesi, yatırımlarını dünyanın her tarafına yaysa da holding merkezini Gaziantep'te tutmakta ısrarlılar.

Bilişim sektörüne hızlı ve zamanında giriş yapan Sanko Holding 3 bine yakın bayi kanalıyla Türkiye'nin her köşesine yerli yabancı 60 firmanın ürünlerini dağıtıyor.

2002 yılında yıllık 13 milyon dolarlık cirosunu, dev markaları bünyesine kattığı 2005 yılında 93,5 milyon dolara çıkartarak bu alanda ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.

Akora 2005 yılından beri Hp, IBM, Lenovo, Toshiba, Vestel ve Philips gibi dünya markalarının dağıtımını yapıyor.

ABD'li dünyanın önde gelen yönetim yazılımları şirketi CA'nın Türkiye'de güçbirliği için Sanko Holding'e ait Akora'yı tercih etmesi tesadüf değil.

Dün iki şirketin üst düzey temsilcileri Akore Genel Müdürü Cem Işık, CA Türkiye Genel Müdürü Çetin Uygun, CA Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Dağıtım Müdürü Valerie Henin, Feriye Lokantası'nda güç birliği anlaşmasını kamuoyuna duyurdular.

Türkiye'ye yatırım yapmak için gelen uluslararası şirketler pazara tek başına girme riskini üstlenmektense, saygın ve itibarlı anlaşabilecekleri bir ortakla girmeyi tercih ediyorlar. Bu yüzden de sıkı bir araştırma içine girmişler.

ABD'li yazılım şirketi CA da 1994 yılında Türkiye pazarına tek başına girdi. Ancak pazarda yeterli varlık gösteremedi. Akıllı bir tercih yapan CA, bugünden sonra Akora'nın 3 bin bayisiyle ürünlerini piyasaya sunacak.

Akora'nın bayileriyle KOBİ'lere ulaşacak yazılımları arasında Türkiye'ye özel üretilen Türkçe ürünler de bulunuyor.

SANKO'DAN İKİ YENİ HABER

Bilişim sektöründe hızını kesmeden büyümekte kararlı olan Sanko Holding'den önümüzdeki günlerde bir yeni ürün bir de yabancı ortaklık haberi gelecek.

Yeni ürünün ismi Medya Center. Evdeki kablo bağlantılarını azaltarak hanımların işini kolaylaştıracak olan bu ürün kablosuz.

Bünyesinde DVD, uydu, internet, MP3, çift kanallı kayıt gibi özellikleri barındıran teknoloji ürünü televizyona bağlanarak bir çok işi tek aletle yapma imkanı veriyor. Satış fiyatının da 800-900 dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Yeni güçbirliği ise yine bir ABD'li şirket olan Acer Bilgisayar'la olacak. Acer'in ürünlerini de Sanko'ya bağlı Akora yapacak.

Bir de Akora'nın çok ilgi çeken 24 saat internet bağı ile 3 bin bayiye anında hizmet götüren "Bayinin Sesi" projesi var.

Bayilerine her türlü desteği veren proje ile hem bayinin stok maliyeti azaltılıyor hem de müthiş bir maliyet avantajı sağlıyor.

Aile şirketi olan Sanko'da bugün beşinci kuşak işbaşında. Abdülkadir Konukoğlu ise dördüncü kuşak.

Konukoğlu ailesine helal ve bol kazançlar.

Gençlere öğütler

  • Hırslı olun, planlı hareket edin, kendinize mutlaka hedef koyun, ancak sahip olduklarınızın da kıymetini bilin.

  • Başaranları iyi izleyin. En azından hata yapmazsınız.

  • Dostluk, arkadaşlık ilişkilerine önem verin.

  • Mücadele edin, sabredin, yılmayın.

  • Mutlaka bir yabancı dili çok iyi bilin.

  • Çok çalışın ama sakın panik yapmayın.

  • Kazancınızı, mutluluğunuzu paylaşın.

  • 18 yıl önce
    ‘Ticarette en büyük hile dürüstlük’
    ‘Lobi’ bağlantılarına dikkat!
    İnsaf!
    Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
    Demografik dönüşüm
    Seçim bitsin, önümüze bakalım!