|
Dağ fare doğurdu!

Kazanmaya alışmış organize ve etkili Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısına da favori olarak çıktı. Kendi evindeki iyi oyunu, rakip gözetmeyip, kabul ettiren bir anlayış ile hafızalarda yer etmişti. Rakibine nazaran oturmuş bir kadroya sahip olan Galatasaray’ın maça da hızlı başlamasını bekledik. Daha önce oynadığı maçlardaki sahaya yerleşimi, iyi pas trafiği gibi alışılagelen görüntüsünden bir hayli uzaktı Galatasaray, etkili ve istekli bir oyun izlettirmedi bize.

Tabi ki bunun en büyük sebebi Fenerbahçe’nin topa önde basarak rakibine oyun alanı bırakmayışı oldu. Galatasaray orta saha oyuncuları kendilerine boş alan bulmakta güçlük çektiler ve çok fazla pas hatası yaptılar. Taylan’ının oyununa Arda, Feghouli ve Emre Kılınç’ın ayak uyduramaması kontrolü belirli dakikalarda rakibine geçirdi.

Luyındama, geçen haftadaki oyunun aksine çok kritik müdahaleler ve dokunuşlar yaparak maçın en iyisi olmayı hak etti . Çok erken sarı kart görmesine rağmen oyundan hiç kopmadı.

İki takımda maçın genelinde kendi doğrularını yapmak ve güzel oyun oynamak yerine, bir birlerinin oyunlarını bozmak için ellerinden geleni yaptılar. Son bölümde Fatih Terim’in geç kalınmış, Babel, Diagne ve Etobo değişiklikleri oyunu biraz canlandırsa da maçın gidişatına çok bir katkı sağlamadı. Oysaki geçtiğimiz maçlarda Galatasaray kenardan bu istediği katkıyı almıştı.

Ezeli derbide istediği oyunu ortaya koyamamasına karşın maçı kazanacak pozisyonları üretti Galatasaray, çok aceleci davranmaları, cömertçe pozisyonları harcamalarına neden oldu. Kendi sahasında biraz daha
cesur bir oyunla
maçı kazanıp puan farkını açması içten bile değildi.

Neden bilinmez ama! Fatih Terim kazanmaktan çok kaybetmemek için çıkmış sahaya, kalesinde erken görebileceği bir golün bütün oyun planını bozabileceği endişesi hakimdi yüzünde. Çok fazla faul ve sarı kart gösterilen maçın karnesi geçerli not alamadı izleyicilerden. İki takımın hocası da bir puana razı olup, yollarına kazasız devam etmenin az da olsa rahatlığı ile sahadan ayrıldılar.

Maç genelinde ara ara heyecan yaşansa da kalite anlamında beklenen düzeyin altında kaldı.

Maalesef yine dağ fare doğurdu!
#Galatasaray
#Fenerbahçe
3 yıl önce
default-profile-img
Dağ fare doğurdu!
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Sarhoştum, hatırlamıyorum
Suçlu kim?
Vergi artışı yerine yapılacaklar
Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar..