|
Amerika’da FETÖ gecesi! ‘CHP’li vekillerimizi buraya alabilir miyiz’?
Gazeteci–yazar Erich Eenboom, Alman Devlet Televizyonu ZDF’de katıldığı bir programda 15 Temmuz’da Türkiye’de gerçekleştirilen ve başarısız olan darbe girişiminin arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğuna yönelik yalan ve iftiralarını CIA istihbarat raporlarına dayandırmıştı. CIA başta olmak üzere diğer Batılı ülke servislerinin Gülen’in darbe girişimini kışkırttığına dair en ufak bir kanıt görmediklerini ifade eden BND ajanı yazar, CIA ve diğer istihbarat birimlerinin en gizli iletişim sistemlerine sızarak topladığı bilgilere göre 15 Temmuz’un aşamalı bir darbe olduğuna yönelik asparagas açıklamalarını sürdürmüştü. Yazar Erich Eenboom ve Almanya Federal Haberalma Servisi (BND) Direktörü Bruno Kahl’ın FETÖ kalkışması arkasındaki gizli servisleri örtme amaçlı başlattığı FETÖ’yü aklamaya yönelik açıklamalarının bire bir Türkiye’de Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kullanılması ve
kontrollü darbe
iddialarının ortaya atılması oldukça düşündürücüdür. Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez kendisine bu asparagas bilgileri getiren kişileri veya örgütü açıklamak zorundadır. Zira kamuoyunda bu asparagas ve düzmece belgelerin FETÖ tarafından kendisine verildiğine yönelik ciddi iddialar ortaya atılmaktadır. Ortada devleti, milleti, siyasi iktidarı ve ülke güvenliğini hedef alan yabancı gizli servislerin kontrol ettiği psikolojik harp faaliyetleri mevcuttur. Yok Kılıçdaroğlu elindeki bu belgelerin doğru olduğuna inanıyorsa elindeki bilgi ve belgeleri mecburen yargıya vermesi hukuki bir zorunluluktur. Aksi halde Türkiye’nin ulusal güvenliğini hedef alan düşman ülkelerin psikolojik harp faaliyetlerinin kamuoyuna sunulmasındaki rolü nedeniyle hukuki ve etik olarak yargı ve millet tarafından sorumlu tutulabilir.

Bu okuduğunuz satırları 2017 tarihinde “Kılıçdaroğlu artık açıklamak zorunda” başlığı ile yazmıştım. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar 3’üncüde yakalanır atasözü sanki Kılıçdaroğlu’nun, Batı ve Türkiye düşmanı hegemonik güçlerin mutfağında pişirilen psikolojik harp söylemlerini Türk kamuoyuna aşılarken nasıl yakalandığını anlatmak için söylenmiş sanırsınız.

8-11 Nisan 2014 tarihleri arasında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Müslim Sarı ve Sedef Küçük’ten oluşan CHP heyetinin, ABD’deki FETÖ kuruluşlarının çatı örgütü (Turkic American Assocation) Türk Amerikan Birliği (TAA) davetiyle katıldığı programda yaptığı görüşmeler ve yer aldığı etkinliklerin görüntüleri yayınlandı. Özkoç, programlar kapsamında FETÖ’ye bağlı teşkilatlar, firari FETÖ’cüler ve Türkiye düşmanı Amerikalı parlamenterlerle bir araya geldi. Kerim Balcı, Cemil Teber, Mahmut Yeter, Hakan Şükür, Furkan Koşar, Özkur Yıldız, Rızanur Meral, Süleyman Turhanoğulları, Faruk Taban gibi firari FETÖ’cü isimlerle hatıra fotoğrafları çekildi. Toplu fotoğraf çekiminde Özkoç’un, firari Mahmut Yeter’e “Mahmut gel böyle yanıma otur bakayım, yanımda görünmekten korkuyorsan, korkma bir şey olmaz” dediği de görüntülerde duyuluyor.

FETÖ KURULUŞUNDAN ÖDÜL ALDI
Heyet daha sonra FETÖ’nün ABD’deki kuruluşlarından Amerikan Türk Dostluk Derneği’ni (ATFA - American Turkish Friendship Association) ziyaret etti. ATFA’da çoğunlukla firari FETÖ’cülerin katıldığı bir gecede Özkoç’a ödül verildi. CHP heyeti, FETÖ’nün ABD’deki merkezlerinden Virginia Fairfax’e de gitti, burada Mahmut Yeter başta olmak üzere bazı firarilerle görüşüldü. CHP heyetinin FETÖ faaliyetlerini yakından takip eden Avukat Burak Bekiroğlu, CHP Sakarya milletvekili Engin Özkoç’un firari FETÖ’cü Mahmut Yeter’den aldığı kripto mesajı Kılıçdaroğlu’na ilettiğini, bu kripto mesaj’ın Kılıçdaroğlu tarafından alınması sonrasında, CHP’nin dillendirmeye başladığı
KHK gündeminin
bu şekilde başladığını iddia etti.

Özkoç ise, iddia için delil istedi ve “Külliyen yalan” dedi. Ancak Burak Bekiroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında yeni iddialar ortaya atarak “2023 seçimleri için FETÖ’cülerle yaptığı görüşmelerde önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliği adaylığı için bazı isimler gündeme geldi mi gelmedi mi? Bu isimlerden biriyle Ankara’da görüşmediniz mi?” diye sordu. Özkoç “İspata dayalı olması lazım, delil olması lazım, külliyen yalan” dedi. Tahmin ediyorum ki Avukat Bekiroğlu’nun elinde bu görüşmelere dair önemli bilgiler görüntüler var.

KILIÇDAROĞLU’NDAN FETÖ’YE KHK TEMİNATI; HEPSİNİ GÖREVLERİNE İADE EDECEĞİM

CHP, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamudan KHK ile ihraç edilen FETÖ’cülere güvence vermeye devam ediyor. Nevşehir’de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir şeyi yoksa ben söz verdim. Eğer hakkında hiçbir soruşturma yoksa, hepsini görevlerine iade edeceğim. Bir kararname ile hepsini” dedi. KHK’lılarla yaptığı toplantılarda ihraç edilen FETÖ’cülere yeniden yargılama sözü veren CHP’nin iktidarını terör örgütlerinin destekleyeceği anlaşılıyor. Ya Türk milleti 2023 seçimlerinde sizce kime oy verecek?

#Amerika
#FETÖ
#CHP
#KHK
#Kemal Kılıçdaroğlu
3 yıl önce
Amerika’da FETÖ gecesi! ‘CHP’li vekillerimizi buraya alabilir miyiz’?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset