|
Grup Yorum’un Dilan Ekin talimatını Twitter gerçekleştirdi bile
Terör örgütü DHKP-C’nin sahne performansçısı Grup Yorum, aralarından ayrılma kararı alan bir üyeleri için sosyal medyadan
“itibar suikastı”
emri yayınladı.
Grup Yorum’un türküler ve marşlar eşliğinde terör sözcülüğü yaptığı artık herkesin malumu.
Bu yüzden de birçok üyesi terör örgütü üyeliğinden yargılanıyor. DHKP-C de hapisteki Grup Yorum üyelerini açlık intiharına iterek eylemlerine ölümler üzerinden devam ediyor.
Peki ya “ölüm orucu” diye kutsadıkları açlık intiharını reddedenler? İşte onlar için de “sosyal infaz” emri çıkarıldı
. Grup Yorum, Twitter hesabından yayınladığı bildiride, DHKP-C terör örgütüne üyelik suçlamasıyla hapis yatan ve aralarından ayrılma kararı alan eski mensupları Dilan Ekin’i açıkça hedef aldı.
Bir süre açlık grevi eylemi yapan, ardından tahliye olan Ekin için “Gördüğünüz yerde yüzüne tükürün, lanetleyin” sözleri ile başlayan bildiri sosyal medyanın ortasına düştü.
Dilan Ekin açlık intiharından ölmediği için hain ilan edildi. Ölmedi ve cesedi başında türküler de yakılmadı.
Dilan Ekin, intihar eylemine devam edip ölseydi siyasi sonuçları olacaktı. Ölümü üzerinden söylem geliştirmek için sıraya gireceklerdi. Birileri Meclis sıralarını yumruklayacaktı. Cenazesinde “katil devlet” sloganları atılacaktı.
Geçmişte grup ve örgüt bağlantılı ölümlerde gördük bunları. Üretilen söylemleri konuştuk. Siyasi baskılamalara şahitlik ettik.
Grup Yorum’un bildirisi ile görüldü ki, siyasi malzeme yapılan ölümler, Dilan Ekin’e biçilen rol üzere gerçekleşmiş.
Bu biliniyordu fakat Grup Yorum sempatizanları bir türlü konuşmuyordu. Çok sevdikleri solistleri, arkadaşları ölüme zorlanıyordu fakat itiraz etmiyorlardı. İntihar etmeye zorlanan Dilan Ekin, DHKP-C ve Grup Yorum’u tabanlarına deşifre etti. Adeta tomografilerini çekip orta yere bıraktı.
“Beni de Helin Bölek ve İbrahim Gökçek gibi öldüreceklerdi” dedi. Sosyal mecralarda ve özellikle de Ekşi Sözlük’te bu yüzden yer yerinden oynadı.
Büyük bir yüzleşme yaşandı. Dilan Ekin’in kararlılığı ile baskılanan, korkutulan, tehdit edilen başka sol/sosyalist örgüt mensupları da konuşacaktır. Yeni yüzleşmeler, itiraflar mutlaka gelecektir.
Grup Yorum’un yayınlandığı bildiri basit bir hedef gösterme, örgüt tabanına şikâyet etme değil. Bu örgütlerin yapısındaki infaz mekanizması biliniyor.
Aytekin Yılmaz’ın
‘Yoldaşını Öldürmek’
kitabını okuyanlar bilir.
Sol örgütlerin içi yoldaş infazları ile doludur. Kendi mahkemelerini kurup cezayı keserler. Sonra da öldürdükleri yoldaşlarını kahraman ilan ederler.
Grup Yorum’un bildirisi de infaz emri niteliğinde. Bildiriye tepki gösteren binlerce mesajda bu dile dikkat çekiliyor.
Bu arada, Grup Yorum’un hesabından paylaştığı metin Twitter’da 24 saattir yayında. Bir kadın, bir müzisyen ve eski bir mahkûm ayrıldığı grup tarafından, yüzüne tükürülmesi gereken biri olarak gösteriliyor. İhanetle suçlanıyor. Yani “gördüğünüz yerde her türlü şiddeti uygulayın” deniliyor.
Bu bildiri nedense Twitter tarafından makbul sayıldı. Oysa içeriği Twitter’ın ‘nefret davranışı politikasına’ aykırı ve platformun suç saydığı başlıklardan en az beşini barındırıyor.
“Şiddet içeren tehditlere karşı sıfır tolerans politikası uygulamaktayız” diyen Twitter, bu infaz bildirisini çokça tartışılmasına rağmen sansürlemedi. Herhangi bir yaptırım uygulamadı. Daha önce de söylemiştim.
Twitter bizzat kaostan beslenen bir yapı. Ekosistemi kargaşa üzerine kurulu. Kargaşa da şiddeti tetikliyor. Twitter da bu sayede etkileşim sürekliliği sağlıyor.
Grup Yorum, Dilan Ekin’i hedef aldı. Belki de birilerine talimat verildi. Fakat itibar suikastçılığını ilk Twitter yaptı.
Marjinallere, terör destekçisi yapılara alan açtı. Sosyal medya üzerinden ceza kesmelere olanak sağladı. Diğer yandan ifade özgürlüğü, baskılar ve yasaklardan dem vuranların bu bildiriyi yayınlama cesaretleri, dilleri bir çelişki değil mi? Kendi oluşturdukları baskı ortamında böylesi ağır bir çıkışın kendi çevrelerinden de bir olumsuz dönüşü olmayacağına emin görünüyorlar.
Böyle bir bildiri başka bir oluşum tarafından kaleme alınsaydı ortalığı ayağa kaldıracak kişiler sus pus olmuş durumda.
Twitter da her zamanki gibi yanlarında.
#Grup Yorum
#Terör
#Örgüt
#DHKP-C
#Dilan Ekin
3 yıl önce
Grup Yorum’un Dilan Ekin talimatını Twitter gerçekleştirdi bile
Orta gelirli konut kampanyasından yararlanabilir mi?
Sosyal medya özgürlükçü mü demiştiniz?
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!