|
HDP’yi şeytanlaştırıyorlar…

Kemal Kılıçdaroğlu böyle diyor.

Peki, kim, nasıl şeytanlaştırıyor?

Kemal Bey keşke bu soruya cevap verse. Zira bu soruya verilecek cevap, Kılıçdaroğlu CHP’sinin PKK/HDP karşısında durduğu yeri ayan-beyan görmemizi sağlayacaktır.

Kurnazlığa gerek yok. Akıllı bir siyasetçi kurnazlığa tenezzül etmez. Durduğu yeri de netlikle ve mertlikle ortaya koyar.

Kılıçdaroğlu “HDP siyasi bir parti” diyor. Ee, bravo Kemal Bey, sayenizde bilmediğimiz bir şeyi öğrenmiş olduk.

Şimdi lafı oraya buraya çekmeden ve birbirimizin aklıyla alay etmeden gerçekleri dümdüz konuşalım isterseniz.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden hemen sonra “FETÖ’nün siyasi ayağı nerde?” diye kızılca kıyamet koparttınız. Katılıyorum: FETÖ ile topyekûn hesaplaşılacaksa siyasi ayağının da bulunup çökertilmesi elzemdir.

Diyelim ki FETÖ’nün siyasi ayağı, hatta FETÖ’nün siyasi partisi bulunmuş olsaydı ne yapmamız gerektiğini söylerdiniz?

Parti ise kapatılmasını mı, ayaklarını oluşturan siyasi unsurların derdest edilip cezalandırılmasını mı?

Merak ediyorum: FETÖ’nün siyasi ayağı konusundaki duyarlılığınızı hadi bir an için takdir edelim. Peki, niye PKK’nın siyasi ayağı konusunda çıkıp tek kelime etmediniz, etmiyorsunuz? Sizce PKK’nın siyasi ayağı veya partisi yok mudur? Varsa hangi partidir?

Bu yalın ve açık sorulara vereceğiniz cevapları bekliyoruz.

FETÖ’nün siyasi ayağı konusundaki hassasiyetinizin gerçekte samimiyet ekseninden yoksun olduğu, FETÖ’nün argümanları üzerinden yaptığınız siyasetle aşikâr oldu. Hem FETÖ’ye zahiren karşı çıkma, hem de gerçekte FETÖ’nün argümanları ekseninde siyaset yapma kurnazlığı artık geçer akçe değil. Tıpkı “PKK terör örgütüne karşıyım, ama HDP’ye dokundurtmayız!” kurnazlığı gibi.

İradelerinin Öcalan olduğunu söyleyen, Kandil’den aldıkları talimat doğrultusunda hareket ettiklerini saklamayan, hatta milletvekillerinin tümünün Kandil’den belirlendiğini itiraf eden, sırtını PKK’ya dayadığını alenen itiraf etmekten kaçınmayan, Eş Başkanı Demirtaş’ın ağzından “APO’nun heykelini Kürdistan’ın her yerinde dikeceğiz!” diye gür sesle duyuran bir HDP sorarız size kimin partisidir veya kimin ayağıdır?

Doğrudur: HDP siyasi bir partidir, lakin kimin partisidir Kemal Bey?

Kendileri PKK/Kandil ile olan organik ilişkilerini kabul ettikleri halde sizin kalkıp HDP’yi PKK’dan azade bir siyasi parti olarak takdis etmeniz ve HDP’yi eleştirenlerin üstüne yürümeniz nasıl bir anlayışın ürünüdür acaba?

“PKK terör örgütü, ama HDP siyasi parti” demeniz, aranızdaki siyasi yoldaşlık/dostluk ilişkisinin itirafıdır.

Bu durumda merak ediyoruz Kemal Bey, FETÖ’nün siyasi ayağını bulup ne yapacaktınız Kemal Bey?

PKK’nın siyasi partisi için gösterdiğiniz sahiplenmenin aynısını FETÖ’nün partisi için de göstereceğinizi ilkesellik adına varsayarsak o vakit ne diye 15 Temmuz’dan hemen sonra “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışması üzerinden gündem saptırmaya kalkıştınız?

Amacınız, FETÖ yerine AK Parti’yi hedef tahtasına oturtmaktı elbette. 15 Temmuz’la birlikte FETÖ üzerine çevrilen gözleri AK Parti’nin içine çevirmekti. FETÖ hesaplaşması yerine AK Parti hesaplaşmasını gerçekleştirmekti. Pensilvanya’daki İblis’in “tertip/tiyatro/oyun” iddiasına siyasi bir meşruiyet/kılıf giydirmekti. Pensilvanya kaynaklı “Kontrollü darbe” söyleminize inandırıcılık katmak için “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışması başlatmıştınız.

AK Parti içinde var olduğunu söylediğiniz o ayaklarla bugün herkesten çok siz hemfikir ve hemhalsiniz. Ne iştir?

Bahsi dağıtmadan tekrar HDP meselesine gelelim.

Kemal Bey, siz PKK’nın siyasi bir partisinin olmasını sorun veya tehdit olarak görüyor musunuz?

Görmüyorsanız konuşmaya gerek yok. Görüyorsanız şayet o zaman “HDP bir siyasi parti, onu şeytanlaştırıyorlar” demeniz hangi akla hizmettir?

HDP için denilenleri size hatırlatalım: HDP, terör örgütü PKK’nın siyasi partisidir. Doğrudan Kandil’den aldığı talimat doğrultusunda siyasi faaliyet gösterir. Partinin yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları bizzat Kandil tarafından belirlenir. HDP, PKK’nın legal görünümlü siyasi partisidir.

Şimdi bütün bu gerçekleri söylemek “HDP’yi şeytanlaştırmak” mıdır Kemal Bey?

Bizzat PKK ve HDP yöneticileri tarafından dile getirilen bu aidiyet bağı yanlışsa size göre HDP kimin partisidir, HDP’nin PKK ile olan bağı nemenem bir şeydir?

Ezcümle: HDP’ye tutulan aynada siz de görünüyorsunuz diye HDP’yi olduğundan farklı göstermeye kalkışmanız siyasi bir şeytanlık örneği olabilir, ama bu yaptığınız sadece demokratik siyasete değil Türkiye’ye de kötülüktür, bilesiniz.

#HDP
#CHP
#PKK
#FETÖ
#Öcalan
#Demirtaş
#AK Parti
3 yıl önce
HDP’yi şeytanlaştırıyorlar…
Ramazan’da şeytanlar zincire vurulur, peki bu kötülükler neden?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…