|
Kıyamet silahı deşifre oldu. New York’u haritadan silebilir

Pentagon tarafından, Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgesinde gizli bir şekilde yürüttüğü askeri faaliyetlerle ilgili yapılan tespitler, geçtiğimiz haftalar içinde Amerikan CNN televizyonu tarafından gündeme getirildi. Haber’de Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgesinde yeni yeraltı tesisleri kurmaya başladığı vurgulandı. Kıyıya yakın buzullar arasında inşa edilen bu tesislerin, “Poseidon” projesi için hazırlandığı iddia edildi. Resmi adı 2M39 olan “Poseidon” dünyanın en büyük torpidosu sayılıyor. Rusya’nın ABD sahillerinde tsunami oluşturabilecek olan kıyamet silahı olarak nitelendirilen Poseidon isimli nükleer torpidoyu Kuzey Kutbu’nda test etmeye başladığı iddia edildi. NATO standartlarına göre ‘Kanyon’ adı verilen bu torpido 10 kiloton gücünde nükleer başlık taşıyabiliyor. Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgesinden fırlatacağı bu torpidonun ABD kıyılarına rahatlıkla ulaşabileceği düşünülüyor. Nükleer patlamanın yaratacağı tsunami dalgasının New York gibi büyük bir şehri rahatlıkla sular altında bırakabileceği öngörülüyor. Pentagon’un bu çok önemli istihbaratı kamuoyu ile paylaşması Rusya’nın kıyamet silahını engelleme amacı taşıyor. İnşallah dünya böyle bir durumla karşılaşmaz umarım.

UKRANYA’NIN NATO’YA GİRİŞİNE TÜRKİYE’DEN DESTEK

Son günlerde yeniden tırmanışa geçen Rusya-Ukrayna geriliminde tansiyonu artıran gelişmeler yaşanıyor. Rusya Ukranya arasında yaşanan gerilim ABD ve Rusya arasında yeni bir soğuk savaşa dönüşmüş vaziyette. ABD, Karadeniz’e savaş gemisi gönderebileceklerini açıklarken, üst düzey Rus yetkili de müdahale uyarısı yaptı. ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yetkilisi, Ukrayna’ya destek için önümüzdeki haftalarda Karadeniz’e savaş gemileri göndereceklerini söyledi. Washington, gemilerin boğazlardan geçişi için Türkiye’ye bildirim yaptı. ABD’nin savaş gemisi hamlesi Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulandı. Yapılan açıklamada, “Haftaya 2 ABD savaş gemisi Boğazlardan geçerek Karadeniz’e geçiş yapacak. Savaş gemileri 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacak.” denildi. Buna karşılık Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Rus haber ajansı İnterfaks’a yaptığı açıklamada, ‘’NATO ülkelerinin Karadeniz’deki faaliyetlerinin son dönemde arttığını savunarak “Bu tür faaliyetlerin, Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin gemileri için sınırlamaları ve kalış sürelerini belirleyen Montrö Sözleşmesi hükümlerine sıkı sıkıya bağlı olarak yürütülmesi önemlidir.” dedi. Gruşko, Karadeniz’de güvenliği sağlama sorumluluğunun, Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerce sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Karadeniz’de güvenliği sağlama sorumluluğunun, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü de dahil olmak üzere, bunun için gerekli tüm araçları yaratan Karadeniz devletlerine ait olduğunu varsaymaya devam ediyoruz.” yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Biden ve NATO ,Ukranya ‘nın NATO’ya girmesini savunarak Rusya’ya karşı destek vereceklerini açıklamışlardı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’ ise Donbas ziyaretinde ülkesinin NATO’ya üye olmasının, bölgedeki çatışmaları sonlandıracağını iddia etmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ;Ukrayna’nın NATO’ya üye olması olasılığı, ülkeye barışın getirilmesi yerine, tam tersine Ukrayna’nın güney doğusundaki durumu kötüleştirecek ve geri dönüşü olmayan sonuçlar yol açacaktır. Kiev yönetimine sorumlu bir yaklaşım sergilemesi ve Minsk Anlaşmalarını uygulaması çağrısında bulunduklarını vurgulayan Zaharova, “Donbas’taki durum zor ve gerginleşebilir. Bunun nedeni de Ukrayna’nın güney doğusundaki meselenin güçle çözüleceğine inanan Kiev’in savaş tutumudur dedi.

Rusya ve Amerika arasında yaşanan yeni Soğuk savaş döneminde Ukranya Devlet Başkanı Zelenskiy İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Erdoğan 3 saatlik görüşmenin ardından, “Karadeniz’in bir barış, huzur ve iş birliği denizi olmaya devam etmesi temel hedefimizdir. Ortak coğrafyamızda gerilimin artmasını arzu etmiyoruz” açıklamasını yaptı. Türkiye olarak Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini güçlü bir şekilde savunduklarını, Kırım’ın ilhakını tanımama yönündeki prensip kararını bir kez daha teyit ettiklerini belirten Başkan Erdoğan Ukranya’nın NATO üyeliğine destek verdiklerini açıkladı.

Haydi hayırlısı.

#Rusya
#Kuzey Kutbu
#CNN
#Poseidon
#ABD
#NATO
#New York
#Pentagon
#Ukrayna
#Karadeniz
#Savaş
#Minsk Anlaşmaları
#Donbas
#Kırım
#Türkiye
3 yıl önce
Kıyamet silahı deşifre oldu. New York’u haritadan silebilir
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler